Martijn van de Wetering wint wedstrijd

5 maart 2013 |
Martijn van de Wetering wint wedstrijd

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht.

Finalisten
In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Martijn de twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht van de Cas Spijkers Academie en stagiair bij het Kruisherenhotel Maastricht, en Bas de Veth van het Arcus College in Sittard en stagiair bij restaurant Rozemarijn in Maastricht.

delete
De finalisten (vlnr): Bas de Veth, Yves Meertens en Martijn van de Wetering

Prijzen
Martijn mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië voor een workshop sous-vide koken en een bezoek aan Venetië.

Ingrediënten
Tijdens de finale moesten de finalisten een driegangenmenu voor een vakjury bedenken en bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Deze box werd op de finaledag gepresenteerd en toegelicht door Rudie Brock, Proeftuinchef bij Sligro. In de box zaten snoekbaars, aceto 5jr van druiven gemaakt, rode uien, Livar (filet, buikspek en sukade), polenta, Vandouvan kruid, en ananas.


Martijn van de Wetering met zijn coach in actie

Coaches
Tijdens de mise en place werden de drie finalisten terzijde gestaan door een persoonlijke coach, die hen waar nodig adviseerde. De coaches waren Audrey Eussen, chef-kok Hotel-Restaurant Beaumont in Maastricht, Thomas Loontjens www.chefkokthomasaanhuis.nl en Pascal Lahaij, chef-kok bij Restaurant l’Etoile in Maastricht.

Jury
De drie kandidaten kookten bij Restaurant l’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem voor een veertigtal aanwezigen en een vijfkoppige jury, die dit jaar bestond uit: juryvoorzitter Peter van Rooij (Patron/Cuisinier Restaurant Vanille in Eijsden), Hans Snijders (chef de cuisine Restaurant Château Neercanne, Maastricht), Alain Vermeulen (gastheer restaurant De Pastory in Cadier en Keer), Robin Berben (gastheer Café Sjiek, Maastricht) en
Robin Housen (winnaar van de Maastricht Culinair kookwedstrijd 2012).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: