Martijn van de Wetering wint wedstrijd

5 maart 2013 |
Martijn van de Wetering wint wedstrijd<

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht.

Finalisten
In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Martijn de twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht van de Cas Spijkers Academie en stagiair bij het Kruisherenhotel Maastricht, en Bas de Veth van het Arcus College in Sittard en stagiair bij restaurant Rozemarijn in Maastricht.

delete
De finalisten (vlnr): Bas de Veth, Yves Meertens en Martijn van de Wetering

Prijzen
Martijn mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië voor een workshop sous-vide koken en een bezoek aan Venetië.

Ingrediënten
Tijdens de finale moesten de finalisten een driegangenmenu voor een vakjury bedenken en bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Deze box werd op de finaledag gepresenteerd en toegelicht door Rudie Brock, Proeftuinchef bij Sligro. In de box zaten snoekbaars, aceto 5jr van druiven gemaakt, rode uien, Livar (filet, buikspek en sukade), polenta, Vandouvan kruid, en ananas.


Martijn van de Wetering met zijn coach in actie

Coaches
Tijdens de mise en place werden de drie finalisten terzijde gestaan door een persoonlijke coach, die hen waar nodig adviseerde. De coaches waren Audrey Eussen, chef-kok Hotel-Restaurant Beaumont in Maastricht, Thomas Loontjens www.chefkokthomasaanhuis.nl en Pascal Lahaij, chef-kok bij Restaurant l’Etoile in Maastricht.

Jury
De drie kandidaten kookten bij Restaurant l’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem voor een veertigtal aanwezigen en een vijfkoppige jury, die dit jaar bestond uit: juryvoorzitter Peter van Rooij (Patron/Cuisinier Restaurant Vanille in Eijsden), Hans Snijders (chef de cuisine Restaurant Château Neercanne, Maastricht), Alain Vermeulen (gastheer restaurant De Pastory in Cadier en Keer), Robin Berben (gastheer Café Sjiek, Maastricht) en
Robin Housen (winnaar van de Maastricht Culinair kookwedstrijd 2012).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: