Martijn van de Wetering wint wedstrijd

5 maart 2013 |
Martijn van de Wetering wint wedstrijd<

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht.

Finalisten
In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Martijn de twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht van de Cas Spijkers Academie en stagiair bij het Kruisherenhotel Maastricht, en Bas de Veth van het Arcus College in Sittard en stagiair bij restaurant Rozemarijn in Maastricht.

delete
De finalisten (vlnr): Bas de Veth, Yves Meertens en Martijn van de Wetering

Prijzen
Martijn mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië voor een workshop sous-vide koken en een bezoek aan Venetië.

Ingrediënten
Tijdens de finale moesten de finalisten een driegangenmenu voor een vakjury bedenken en bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Deze box werd op de finaledag gepresenteerd en toegelicht door Rudie Brock, Proeftuinchef bij Sligro. In de box zaten snoekbaars, aceto 5jr van druiven gemaakt, rode uien, Livar (filet, buikspek en sukade), polenta, Vandouvan kruid, en ananas.


Martijn van de Wetering met zijn coach in actie

Coaches
Tijdens de mise en place werden de drie finalisten terzijde gestaan door een persoonlijke coach, die hen waar nodig adviseerde. De coaches waren Audrey Eussen, chef-kok Hotel-Restaurant Beaumont in Maastricht, Thomas Loontjens www.chefkokthomasaanhuis.nl en Pascal Lahaij, chef-kok bij Restaurant l’Etoile in Maastricht.

Jury
De drie kandidaten kookten bij Restaurant l’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem voor een veertigtal aanwezigen en een vijfkoppige jury, die dit jaar bestond uit: juryvoorzitter Peter van Rooij (Patron/Cuisinier Restaurant Vanille in Eijsden), Hans Snijders (chef de cuisine Restaurant Château Neercanne, Maastricht), Alain Vermeulen (gastheer restaurant De Pastory in Cadier en Keer), Robin Berben (gastheer Café Sjiek, Maastricht) en
Robin Housen (winnaar van de Maastricht Culinair kookwedstrijd 2012).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: