Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

24 november 2020 | redactie

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’.

JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenigingen van Nederland en bestaat uit 39 leden die actief zijn in de topgastronomie. De leden kiezen bij stemming jaarlijks hun favoriete chef-kok. Dit jaar is dat Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem.

"Normaal is er een feestavond, maar vanwege corona kwamen ze met bloemen en Champagne bij het restaurant. Het was op de verjaardag van mijn vriendin Marjolein, dus ik dacht dat ze voor haar kwamen. Maar ze kwamen voor mij", aldus een verbaasde Captein, die de prijs uit handen kreeg van JRE-voorzitter Marko Karelse.

Trots

Captein vindt het ‘supergaaf’ dat hij door zijn collega’s is gekozen tot Chef van het Jaar. ‘In de vereniging zitten veel ervaren chefs, die op mij hebben gestemd. Dat geeft een extra goed gevoel. Ik ben dan ook erg trots op deze prijs. Het is een erkenning dat we als ambitieus restaurant goed bezig zijn. Deze belangrijke prijs kan veel bieden voor 2021’.

Orangerie De Pol is gevestigd in een glazen kas. Vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een prachtige tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

"Eten bij Orangerie De Pol is een unieke ervaring met een optimale beleving van a tot z, zowel in service, in ambiance als in de presentatie van de gerechten. Ons team is superleuk en energiek, en legt gasten volledig in de watten", aldus Captein, die in december samen met zijn vriendin 2 jaar eigenaar is van Orangerie De Pol in het buitengebied van Doetinchem.

JRE-Nederland reikt jaarlijks prijzen uit. Vorig jaar viel Orangerie De Pol ook in de prijzen. Toen werd Marjolein van der Ham door vakcollega’s gekozen tot Gastvrouw van het Jaar.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: