Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

24 november 2020 | redactie

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’.

JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenigingen van Nederland en bestaat uit 39 leden die actief zijn in de topgastronomie. De leden kiezen bij stemming jaarlijks hun favoriete chef-kok. Dit jaar is dat Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem.

"Normaal is er een feestavond, maar vanwege corona kwamen ze met bloemen en Champagne bij het restaurant. Het was op de verjaardag van mijn vriendin Marjolein, dus ik dacht dat ze voor haar kwamen. Maar ze kwamen voor mij", aldus een verbaasde Captein, die de prijs uit handen kreeg van JRE-voorzitter Marko Karelse.

Trots

Captein vindt het ‘supergaaf’ dat hij door zijn collega’s is gekozen tot Chef van het Jaar. ‘In de vereniging zitten veel ervaren chefs, die op mij hebben gestemd. Dat geeft een extra goed gevoel. Ik ben dan ook erg trots op deze prijs. Het is een erkenning dat we als ambitieus restaurant goed bezig zijn. Deze belangrijke prijs kan veel bieden voor 2021’.

Orangerie De Pol is gevestigd in een glazen kas. Vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een prachtige tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

"Eten bij Orangerie De Pol is een unieke ervaring met een optimale beleving van a tot z, zowel in service, in ambiance als in de presentatie van de gerechten. Ons team is superleuk en energiek, en legt gasten volledig in de watten", aldus Captein, die in december samen met zijn vriendin 2 jaar eigenaar is van Orangerie De Pol in het buitengebied van Doetinchem.

JRE-Nederland reikt jaarlijks prijzen uit. Vorig jaar viel Orangerie De Pol ook in de prijzen. Toen werd Marjolein van der Ham door vakcollega’s gekozen tot Gastvrouw van het Jaar.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: