Marco Poldervaart verkoopt De Fuik

29 maart 2013 |
Marco Poldervaart verkoopt De Fuik

Het restaurant De Fuik in Aalst van Meesterkok Marco Poldervaart is verkocht. Marco en Inez keren terug naar Friesland, naar hun restaurants ’t Havenmantsje en Frish ’n Dish. Nieuwe eigenaren zijn
Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt. Per 1 april nemen zij De Fuik in Aalst over. Poldervaart zal zich vrijwel volledig gaan richten op restaurant ’t Havenmantsje.

Combinatie was zwaar
SVH Meesterkok Marco Poldervaart: "Kort nadat ik in 2011 De Fuik had overgenomen en naar Aalst ben verhuisd, kreeg ik de kans om mijn jarenlang gekoesterde droom te verwezenlijken: een restaurant in het monumentale gebouw ’t Havenmantsje aan de haven van Harlingen. In september 2012 opende ik restaurant en de komende jaren moet de uitbreiding gerealiseerd worden. Omdat Martin als keukenchef samen met Rosita de keuken van De Fuik stabiliteit en sturing gaf, kon ik regelmatig in ’t Havenmantsje zijn, maar na verloop van tijd viel de combinatie en de afstand mij en ons gezin zwaar. Ook de heimwee naar Friesland begon een rol te spelen."

Alle vertrouwen
"Ik wist dat Martin en Rosita ooit samen een restaurant wilden beginnen en ben het gesprek met hen aangegaan, met als uitkomst dat zij per 1 april eigenaar van De Fuik zijn. De Fuik is bij Martin en Rosita in goede handen en wij dragen dit mooie restaurant met alle vertrouwen aan hen over."

Bocuse d’Or in Lyon
De 28-jarige Martin Ruisaard maakte onder meer naam als wedstrijdkok bij nationale en internationale kookwedstrijden, hij werd bij maar liefst 14 wedstrijden eerste. In januari 2013 eindigde hij samen met kok en levenspartner Rosita Nietvelt als zestiende van de wereld bij de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or in Lyon. Rosita Nietvelt, 21 jaar, is afgestudeerd zelfstandig werkend kok en werkte onder meer bij restaurant Het Veerhuys in Almere en sinds najaar 2011 bij De Fuik.

Reactie Ruisaard
Martin Ruisaard: "Rosita en ik zijn er trots op dat we zo’n mooi en goed bekend staand restaurant als De Fuik mogen overnemen. Wij werken hier nu anderhalf jaar met heel veel plezier en zijn vorig jaar naar deze regio verhuisd. Hier in Aalst gaan Rosita en ik onze eigen droom waarmaken en De Fuik met veel enthousiasme verder uitbouwen. Op dit moment zijn we volgens de toonaangevende restaurantgidsen het beste restaurant van de Bommelerwaard en die notering willen we vasthouden. De gasten zullen de vertrouwde gezichten in de bediening blijven zien en samen met onze medewerkers blijven we de gasten verwennen in ons restaurant."

Op de foto: Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt.


Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: