Marco Poldervaart verkoopt De Fuik

29 maart 2013
Marco Poldervaart verkoopt De Fuik

Het restaurant De Fuik in Aalst van Meesterkok Marco Poldervaart is verkocht. Marco en Inez keren terug naar Friesland, naar hun restaurants ’t Havenmantsje en Frish ’n Dish. Nieuwe eigenaren zijn
Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt. Per 1 april nemen zij De Fuik in Aalst over. Poldervaart zal zich vrijwel volledig gaan richten op restaurant ’t Havenmantsje.

*Combinatie was zwaar*
SVH Meesterkok Marco Poldervaart: "Kort nadat ik in 2011 De Fuik had overgenomen en naar Aalst ben verhuisd, kreeg ik de kans om mijn jarenlang gekoesterde droom te verwezenlijken: een restaurant in het monumentale gebouw ’t Havenmantsje aan de haven van Harlingen. In september 2012 opende ik restaurant en de komende jaren moet de uitbreiding gerealiseerd worden. Omdat Martin als keukenchef samen met Rosita de keuken van De Fuik stabiliteit en sturing gaf, kon ik regelmatig in ’t Havenmantsje zijn, maar na verloop van tijd viel de combinatie en de afstand mij en ons gezin zwaar. Ook de heimwee naar Friesland begon een rol te spelen."

*Alle vertrouwen*
"Ik wist dat Martin en Rosita ooit samen een restaurant wilden beginnen en ben het gesprek met hen aangegaan, met als uitkomst dat zij per 1 april eigenaar van De Fuik zijn. De Fuik is bij Martin en Rosita in goede handen en wij dragen dit mooie restaurant met alle vertrouwen aan hen over."

*Bocuse d’Or in Lyon*
De 28-jarige Martin Ruisaard maakte onder meer naam als wedstrijdkok bij nationale en internationale kookwedstrijden, hij werd bij maar liefst 14 wedstrijden eerste. In januari 2013 eindigde hij samen met kok en levenspartner Rosita Nietvelt als zestiende van de wereld bij de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or in Lyon. Rosita Nietvelt, 21 jaar, is afgestudeerd zelfstandig werkend kok en werkte onder meer bij restaurant Het Veerhuys in Almere en sinds najaar 2011 bij De Fuik.

*Reactie Ruisaard*
Martin Ruisaard: "Rosita en ik zijn er trots op dat we zo’n mooi en goed bekend staand restaurant als De Fuik mogen overnemen. Wij werken hier nu anderhalf jaar met heel veel plezier en zijn vorig jaar naar deze regio verhuisd. Hier in Aalst gaan Rosita en ik onze eigen droom waarmaken en De Fuik met veel enthousiasme verder uitbouwen. Op dit moment zijn we volgens de toonaangevende restaurantgidsen het beste restaurant van de Bommelerwaard en die notering willen we vasthouden. De gasten zullen de vertrouwde gezichten in de bediening blijven zien en samen met onze medewerkers blijven we de gasten verwennen in ons restaurant."

*Op de foto:* Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt.


~Myrtille Vromans~

Overig nieuws