MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten

22 augustus 2018 | David Bakker
MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten<

Sinds de opening is MaMa Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd. Het restaurant in het Olympisch Stadion met het spraakmakende roze interieur en de befaamde kip en kreeft heeft een grote aantrekkingskracht op gasten uit binnen- en buitenland. Maar deze roem heeft ook een keerzijde; niet alle gasten komen daadwerkelijk verschijnen nadat zij een reservering hebben gemaakt. Gemiddeld zijn er 15 ‘no shows’ per avond, zonder dat deze zijn aangekondigd. “Om deze reden introduceren wij per september 2018 een reserveringssysteem waarbij wordt gereserveerd met een creditkaart. Een systeem dat veel wordt toegepast in de internationale steden. Wanneer gasten zonder afmelden niet verschijnen, brengen we €40 annuleringskosten in rekening. Zo willen we het aantal no shows terug brengen en een plek bieden aan gasten die daadwerkelijk graag komen eten,” aldus eigenaar Rein Rambaldo.

Strakke shifts

Het nieuwe reserveringssysteem wordt voorlopig alleen voor de vestiging in Amsterdam toegepast. “In Den Haag hebben we gelukkig geen tot weinig no shows. Roze maakt blijkbaar iets los bij mensen”, lacht Rein. “Het tegenovergestelde gebeurt ook. We hebben meegemaakt dat gasten bewust een reserving plaatsten voor Den Haag als Amsterdam vol zat. Dan stonden ze alsnog met hun Haagse reservering in Amsterdam. We beschouwen het als een groot compliment dat MaMa Kelly Amsterdam zo populair is, al willen we alle gasten de aandacht kunnen geven die zij verdienen. En dan betekent het dat je ook wel eens nee moet verkondigen en in strakke shifts moet werken.” In september 2018 breidt MaMa Kelly Amsterdam haar service uit met MaMa’s Valet Parking, waarmee gasten hun auto voor de deur kunnen achterlaten en ophalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: