MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten

22 augustus 2018 | David Bakker
MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten<

Sinds de opening is MaMa Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd. Het restaurant in het Olympisch Stadion met het spraakmakende roze interieur en de befaamde kip en kreeft heeft een grote aantrekkingskracht op gasten uit binnen- en buitenland. Maar deze roem heeft ook een keerzijde; niet alle gasten komen daadwerkelijk verschijnen nadat zij een reservering hebben gemaakt. Gemiddeld zijn er 15 ‘no shows’ per avond, zonder dat deze zijn aangekondigd. “Om deze reden introduceren wij per september 2018 een reserveringssysteem waarbij wordt gereserveerd met een creditkaart. Een systeem dat veel wordt toegepast in de internationale steden. Wanneer gasten zonder afmelden niet verschijnen, brengen we €40 annuleringskosten in rekening. Zo willen we het aantal no shows terug brengen en een plek bieden aan gasten die daadwerkelijk graag komen eten,” aldus eigenaar Rein Rambaldo.

Strakke shifts

Het nieuwe reserveringssysteem wordt voorlopig alleen voor de vestiging in Amsterdam toegepast. “In Den Haag hebben we gelukkig geen tot weinig no shows. Roze maakt blijkbaar iets los bij mensen”, lacht Rein. “Het tegenovergestelde gebeurt ook. We hebben meegemaakt dat gasten bewust een reserving plaatsten voor Den Haag als Amsterdam vol zat. Dan stonden ze alsnog met hun Haagse reservering in Amsterdam. We beschouwen het als een groot compliment dat MaMa Kelly Amsterdam zo populair is, al willen we alle gasten de aandacht kunnen geven die zij verdienen. En dan betekent het dat je ook wel eens nee moet verkondigen en in strakke shifts moet werken.” In september 2018 breidt MaMa Kelly Amsterdam haar service uit met MaMa’s Valet Parking, waarmee gasten hun auto voor de deur kunnen achterlaten en ophalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: