MagnEETcaf� in Poortugaal breidt uit

22 maart 2016 |
<

MagnEETcafé in Poortugaal gaat de schitterende locatie in het oude tramstation van Poortugaal aanzienlijk uitbreiden, zonder daarbij iets af te doen
aan het authentieke karakter van het bijzondere pand. Het geliefde eetcafé krijgt een flinke uitbouw, een compleet nieuw interieur en het terras wordt ruimer, zodat zonliefhebbers vanaf dit voorjaar kunnen genieten van heerlijk zomerweer én de meest smakelijke gerechten van de nieuwe houtskoolgrill. Door deze re-styling is MagnEETcafé sinds begin deze week gesloten. Op 18 mei 2016 wordt het café-restaurant weer geopend.

Uitbouw
Om meer gasten te kunnen ontvangen voor een heerlijke lunch, diner of een gezellige borrel, krijgt het unieke pand een flinke uitbouw. Daarnaast wordt het interieur in een nieuw jasje gestoken. De bar wordt verplaatst en het interieur wordt compleet vernieuwd, zodat de warme, huiselijke sfeer waar MagnEETcafé om bekend staat, nog beter tot zijn recht komt.

Kip van de houtskoolgrill
Een van de in het oog springende veranderingen is de volledig nieuwe keuken van het restaurant. Het eetcafé krijgt de beschikking over een prachtige open keuken, zodat de gasten met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe onze koks met veel passie de meest heerlijke gerechten klaarmaken. Bovendien wordt de keuken voorzien van een authentieke houtskoolgrill, die gebruikt gaat worden voor bijvoorbeeld malse kip van de barbecue, Frans of Portugees gekruid.

Daarnaast gaat ook het terras flink op de schop. Om meer ruimte te cre√ęren, wordt de huidige entree verplaatst, zodat er meer plaats is voor zonliefhebbers. Het vernieuwde terras zal volledig worden omringd door groen en heeft de hele dag zon, waardoor het n√≥g meer dan voorheen een uitstekende plek is om te genieten van een lunch, borrel of diner.

Groepen, borrels en vergaderingen
Het vertrek boven het café, dat op het ogenblik nog wordt gebruikt als woonruimte, wordt omgetoverd tot een sfeervolle ruimte voor zowel zakelijke gezelschappen als particuliere groepen. Hierdoor wordt MagnEETcafé bij uitstek een locatie, die geschikt is voor een vergadering, borrel of andere zakelijke- en groepsactiviteiten.

Andere naam
Door de ingrijpende vernieuwing krijgt MagnEETcafé een andere uitstraling. Om deze kersverse look te benadrukken, krijgt het MagnEETcafé een andere naam, die beter past bij de nieuwe ambiance. Het is echter nog even wachten op deze naam, want voorlopig houden de eigenaren en het personeel deze nog geheim.

Over MagnEETcafé
MagnEETcafé Poortugaal is als horecagelegenheid al jarenlang een begrip in Poortugaal en omstreken. Het sfeervolle restaurant is gevestigd in een voormalig tramstation en is centraal gelegen aan alle doorgaande wegen. Bezoekers kunnen gebruik maken van een ruime, eigen parkeerplaats.

Over Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling
MagnEETcafé is een onderneming van Debuut B.V. Met meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van horecabedrijven en het ontwikkelen van horecaconcepten is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Inmiddels heeft Debuut. B.V. 27 locaties en 17 formules, waar jaarlijks 2,5 miljoen gasten worden ontvangen. Veel van onze horecabedrijven, zoals Mexicaans restaurant Popocatepetl, Waag Leiden, De Vooruitgang, De Colonie, Breakaway en STAN&CO zijn ware begrippen, net als Belgisch Biercafé Olivier, waarvan de vestiging in Utrecht in 2014 werd uitgeroepen tot beste café van Nederland.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: