Maart: alles over energie

22 februari 2021 | Redactie

Op 13 oktober maakte premier Mark Rutte bekend dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Het is inmiddels ruim vier maanden geleden en nog altijd is er geen duidelijkheid over een heropening. Nog altijd bevriest het coronavirus de Nederlandse horeca.

Het energieniveau van de ondernemers wordt behoorlijk op de proef gesteld. Tegenslagen en het gebrek aan perspectief zijn energievreters. In de maand maart, de maand dat de lente begint, lees jij als horecaondernemer op deze website alles over nieuwe energie. Iedere week publiceert de redactie van De RestaurantKrant twee informatieve en inspirerende verhalen over hoe jij als ondernemer op energie kan besparen en misschien wel belangrijker: hoe je nieuwe energie in de ondernemersgeest kan aanboren. 

Er komt een moment dat de horeca weer open mag. Met volle energie. In de maand maart lees je onder andere:

Een artikel met elf tips over hoe je op energie kan besparen zonder een investering te doen. Geld is niet voorhanden in de horeca. Met deze tips geef je geen euro uit en wordt wel bespaard.

Een interview met Sebastiaan Hooft, auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’. Hij vertelt wat nodig is om goede ideeën tot wasdom te laten komen. 

Een achtergrondverhaal over elektrisch bezorgen. Wat zijn de mogelijkheden, wat kost het? En wat levert het op?

Het energielabel. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Dit geldt ook voor (delen van) gebouwen met een horecafunctie. Wat is de invloed van een energielabel op de exploitatiewaarde?

Energieverbruik en fiscale voordelen. Heb je inzicht in het energieverbruik van je horecazaak en inzichtelijk of je gebruik kunt maken van fiscale voordelen? In dit artikel bieden we je inzicht in gemiddelden op het gebied van energiegebruik en delen we enkele vormen van fiscale voordelen met je.

Blijf op de hoogte

Iedere week twee verhalen op het gebied van energie. Houd de mailbox goed in de gaten en schrijf je hier alvast in om de nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

60 procent Nederlanders vindt dat terrassen open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

Horeca naar de stembus deel vier; SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
Nog altijd geen datum dat terras open mag

Het gonst al enige dagen rond in Den Haag, maar nog altijd is niet duidelijk wanneer de terrassen officieel open mogen. Afgelopen dinsdag 2 maart zetten veel horecaondernemers hun terrassen buiten om de penibele situatie van de horeca onder de aandacht te krijgen. Dat lukte, maar nog altijd is het g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: