Lunchmenu Heston Blumenthal voor 35 euro

25 oktober 2010 |
Lunchmenu Heston Blumenthal voor 35 euro

Goed, het is dan wel niet bij The Fat Duck in Berkshire, maar een driegangenlunch voor 35 euro waar de 'handtekening' van Heston Blumenthal onder staat, wie zou daar nou niet voor tekenen? Volgend jaar kan het, als de gerenommeerde chef-kok zijn 'Dinner by Heston Blumenthal' in het Londense Mandarin Oriental Hotel opent.

Vergeten gastronomie
Vanaf eind januari 2011 kunnen gasten, in het eerste etablissement van Blumenthal naast The Fat Duck, genieten van gerechten waarbij de focus zal liggen op modernisering van traditionele Britse recepten. Sommige recepturen die een vleugje Blumenthal gaan krijgen komen uit historische kookboeken die dateren uit de zestiende eeuw. Op de kaart prijkt onder andere een coquille met ketchup van komkommer en erwten. Blumenthal laat weten: "Het idee is dat we de Britse gastronomie eren. Een gastronomie waarvan we het bestaan zijn vergeten."

Wie staat daar in de keuken?
De 'looks' van de zaak zijn gebaseerd op de traditionele Britse brasserie, met veel hout, leer en ijzer. Zicht over Hyde Park en de open keuken waar, met wat geluk, ook Blumenthal zelf zo af en toe aan het werk kan worden gezien.

Koopje
En dan de prijzen. Een driegangenlunch kost rond de 35 euro. Voor het driegangendiner moet 65 euro worden afgetikt. Wie geen zin heeft in teleurstellingen reserveert nu vast telefonisch een tafeltje in het nieuwe hotelrestaurant dat 200 couverts zal tellen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: