Librije's Zusje Beste Groenterestaurant in Nederland

11 mei 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje, het tweesterrenrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam, is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant in Nederland 2018. Executive chef Sidney Schutte, bekend om zijn voorliefde voor vegetarische gerechten, haalde de prijs op in België.

De prijs voor de beste groenterestaurants is een initiatief van de befaamde Belgische groentechef Frank Fol en de nieuwe online restaurantgids We’re Smart Green Guide, onderdeel van het concept We’re Smart World. Naar het oordeel van de gids is het Beste Groenterestaurant ter Wereld te vinden in Barcelona: Celeri, van chef Xavier Pellicier. In de top 100 van `beste Groenterestaurants ter wereld' staan alleen al drie Nederlandse restaurants bij de beste 20: op 6 De Librije (Zwolle), 15 Bolenius (Amsterdam) en 16 Librije’s Zusje (Amsterdam).         

Vegetarische keuken

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde smaakcombinaties, de mix van producten en om zijn creatieve en vernieuwende vegetarische gerechten. In het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje wordt een uitgebreid vegetarisch menu geserveerd en ook op de kaart van Goldfinch Brasserie is een keuze aan vegetarische gerechten te vinden. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft 'spannende gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist'.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: