Laatste kans om mee te doen met het NK Oestersteken 2018

10 september 2018 | Thijs Jacobs

Dinsdag 9 oktober organiseren horecabeurs BBB Maastricht, Stichting Europa Culinair en het Wijntheater® voor de 25ste keer "La Grande Finale" van het NK Oestersteken in MECC Maastricht. De winnaar van het NK oestersteken 2018 krijgt niet alleen de prachtige wisseltrofee, maar ook een volledige verzorgde reis naar het EK - en WK Oestersteken volgend jaar.

Wie is de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland?

Er worden nog 2 voorrondes georganiseerd deze maand: op dinsdag 18 september om 16:00 uur in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam en op maandag 24 september om 16:00 uur op het Oesterfestival in Yerseke.

Tijdens de voorrondes openen een tiental deelnemers 30 Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd. Een 3 koppige jury uit de culinaire wereld controleert de wedstrijdborden op de kwaliteit van het openmaken en op details. Is de oester gruisvrij? Is de oester losgesneden? Is de oester niet stukgesneden?

De Nederlands kampioen 2017, Peter Oreel van de Oesterij in Yerseke, zit dit jaar opnieuw in de finale, maar heeft een flinke kluif aan het verdedigen van zijn titel.

Ben jij of ken je  een handige kok, visboer, oesterman of oestergek? Dan is hier je kans! Meld jezelf of een ander aan: www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: