La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

27 augustus 2019 | David Bakker

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019.

‘We zijn nu tien jaar actief en hebben op deze locatie het maximale uit het restaurant gehaald’, aldus Lieke Kerkhofs over het besluit om te stoppen met La Folie in Zaltbommel. ‘Onze zaak heeft 36 couverts en er zijn geen mogelijkheden om uit te breiden.’

Lekker Top 100

De afgelopen periode zijn de ondernemers zonder succes op zoek geweest naar een andere locatie. ‘We hebben geen geschikte locatie gevonden en dus voelt dit als de juiste beslissing. We staan in de top 100 van Lekker, hebben 14 van de 20 punten Gault&Millau, staan in de Michelingids en hebben goede recensies. Bovendien hebben we een gezin met twee jonge kinderen en dat laat je in zo’n geval ook meespelen bij de keuzes die je maakt.’

Wat er met het pand aan de Gamerschestraat gaat gebeuren, is nog ongewis. ‘Het is niet van ons en het huurcontract met de eigenaar is niet verlengd. Wat we straks gaan doen, weten we nog niet. Dat laten we op ons afkomen.’

La Folie is nog geopend tot en met zaterdag 29 februari 2020. Voor lunch van woensdag tot en met vrijdag en voor het diner van woensdag tot en met zaterdag.

Over La Folie

Joris en Lieke Kerkhofs zijn sinds 21 oktober 2008 de eigenaren van La Folie in Zaltbommel. Het restaurant heeft de klassieke Franse keuken als basis, met invloeden uit onder andere de Aziatische keuken. De ondernemers zijn aangesloten bij JRE-Nederland, één van de vooraanstaande restaurantverenigingen van ons land. In de top 100 van Lekker voor 2019 staat het restaurant op positie 96, in de gids van Gault&Millau heeft La Folie 14 van de 20 punten en in de Michelingids is de eetgelegenheid opgenomen met 2 bestekjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: