La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

27 augustus 2019 | David Bakker

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019.

‘We zijn nu tien jaar actief en hebben op deze locatie het maximale uit het restaurant gehaald’, aldus Lieke Kerkhofs over het besluit om te stoppen met La Folie in Zaltbommel. ‘Onze zaak heeft 36 couverts en er zijn geen mogelijkheden om uit te breiden.’

Lekker Top 100

De afgelopen periode zijn de ondernemers zonder succes op zoek geweest naar een andere locatie. ‘We hebben geen geschikte locatie gevonden en dus voelt dit als de juiste beslissing. We staan in de top 100 van Lekker, hebben 14 van de 20 punten Gault&Millau, staan in de Michelingids en hebben goede recensies. Bovendien hebben we een gezin met twee jonge kinderen en dat laat je in zo’n geval ook meespelen bij de keuzes die je maakt.’

Wat er met het pand aan de Gamerschestraat gaat gebeuren, is nog ongewis. ‘Het is niet van ons en het huurcontract met de eigenaar is niet verlengd. Wat we straks gaan doen, weten we nog niet. Dat laten we op ons afkomen.’

La Folie is nog geopend tot en met zaterdag 29 februari 2020. Voor lunch van woensdag tot en met vrijdag en voor het diner van woensdag tot en met zaterdag.

Over La Folie

Joris en Lieke Kerkhofs zijn sinds 21 oktober 2008 de eigenaren van La Folie in Zaltbommel. Het restaurant heeft de klassieke Franse keuken als basis, met invloeden uit onder andere de Aziatische keuken. De ondernemers zijn aangesloten bij JRE-Nederland, één van de vooraanstaande restaurantverenigingen van ons land. In de top 100 van Lekker voor 2019 staat het restaurant op positie 96, in de gids van Gault&Millau heeft La Folie 14 van de 20 punten en in de Michelingids is de eetgelegenheid opgenomen met 2 bestekjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: