Kwaliteitsvlees in kroket

18 maart 2014
Kwaliteitsvlees in kroket

Snackfabrikant Royaan gaat samenwerken met de stichting Lakenvelder voor de afname van Lakenvelder rundvlees. Het vlees van dit oud Hollandse runderras wordt geprezen om haar kwaliteit en
wordt gezien als een van de beste Nederlandse rundvleessoorten.

*Innovaties*
Op dit moment ontwikkelt de producent van snackmerken als Van Dobben en Kwekkeboom aan een aantal nieuwe producten waarvoor het vlees zal worden gebruikt.

*Duurzaamheid*
Royaan werkt hiervoor samen met vleesbedrijf Groothedde in Vaassen (Gelderland) die onder andere de Lakenvelder runderen in Nederland op de markt brengt. “We zetten met deze samenwerking een nieuwe stap in het verder verduurzamen van de keten en de leveranciers van wie wij ons vlees betrekken", aldus Bart Bakker CEO van Royaan.

*Lekker eerlijk*
Hij vervolgt: “Onze toekomstmissie is gericht op het produceren van premium snackproducten die niet alleen lekker zijn maar vooral ook eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten bevatten."

*Robert Kranenborg*
Lakenvelder is een authentiek Nederlands runderras dat al in de middeleeuwen werd beschreven en veel op landgoederen te vinden was. Chef-kok Robert Kranenborg besteedde uitgebreid aandacht aan dit runderras in een uitzending van DWDD University.

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws