Kwaliteit en verfijnde smaak van kweekkaviaar verrast topchefs

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Royal Belgian Caviar spoort Nederlandse chefs aan om haar kaviaar vaker als verfijnde smaakmaker te gebruiken. Deze kaviaar is een vers kweekproduct van gecontroleerde kwaliteit.  “Chefs die deze kaviaar proeven, zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en delicate smaak”, belooft Cor Keijzer, directeur van vishandel VD119 in Volendam.

Dankzij de kweekkaviaar van Royal Belgian Caviar is het mogelijk om verse kaviaar het hele jaar te gebruiken als smaakmaker  in gerechten. Dus niet alleen bij feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Koningsdag of Moederdag. “Het is een mooi, gecontroleerd kwaliteitsproduct voor een gunstige prijs”, vertelt Cor Keijzer. Namens Royal Belgian Caviar is deze directeur van vishandel VD119 in Volendam het aanspreekpunt voor de verkoop en distributie in Nederland.

Enthousiaste sterrenchefs
Tijdens een rondgang langs sterrenchefs in Nederland, ontving Keijzer enthousiaste reacties. “Chefs die we het laten proeven reageren laaiend enthousiast. Ze zijn positief verrast door de mooie, subtiele smaak, de kleur, de goede kwaliteit, de versheid en de gaafheid van de eitjes.” In België werken een aantal sterrenchefs zoals Gert de Mangeleer (Hertog Jan, Brugge) en Bart Desmidt (restaurant Bartholomeus, Heist aan Zee) al een aantal jaren naar tevredenheid met dit product.

Hele kweekcyclus in een hand
Royal Belgian Caviar brengt de kweekkaviaar sinds 2002 als eerste Belgische producent op de markt. De kweker beheert de hele kweekcyclus, inclusief de samenstelling en productie van het visvoer. Op die manier heeft deze ‘kaviaarboer’ alles onder controle: van bevruchting van het eitje tot de oogst van de kaviaar.

Lange houdbaarheid
Het verpakken van de kaviaar in de blikjes, vindt direct na het oogsten van de steureitjes plaats. Dat komt de smaakkwaliteit, houdbaarheid en het uiterlijk ten goede. “Op deze wijze wordt de schadelijke invloed van zuurstof en licht op de kwaliteit en kleur beperkt.” Daarnaast is er minder kans op breuk van de eitjes. “Deze blijven mooi rond.” Bovendien is de houdbaarheid van de eitjes twee keer zo lang: zo’n tien maanden na de verpakkingsdatum.

Vijf soorten
Het assortiment van Royal Belgian Caviar bestaat uit vijf verschillende soorten. Deze variëren in smaak, grootte van de eitjes, de kleur en het steurras. Zo is er Gold label, Platinum, Osietra, White Pearl en Beluga. Alle soorten zijn 100 procent Belgisch, 100 procent natuurlijk en bereid op traditionele wijze. Ze zijn in verschillende verpakkingsmaten verkrijgbaar. “We werken op maat. Chefs kunnen hun wensen aan ons kenbaar maken.”

VD119: compacte visgroothandel
Voor Nederlandse chef-koks is wekelijks rechtstreekse belevering mogelijk van Royal Belgian Caviar door Vishandel VD119. Dit is een compacte visgroothandel in Volendam. VD119 is gespecialiseerd in het aanleveren van verse vis aan restaurants en viswinkels.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: