Kwaliteit en verfijnde smaak van kweekkaviaar verrast topchefs

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Royal Belgian Caviar spoort Nederlandse chefs aan om haar kaviaar vaker als verfijnde smaakmaker te gebruiken. Deze kaviaar is een vers kweekproduct van gecontroleerde kwaliteit.  “Chefs die deze kaviaar proeven, zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en delicate smaak”, belooft Cor Keijzer, directeur van vishandel VD119 in Volendam.

Dankzij de kweekkaviaar van Royal Belgian Caviar is het mogelijk om verse kaviaar het hele jaar te gebruiken als smaakmaker  in gerechten. Dus niet alleen bij feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Koningsdag of Moederdag. “Het is een mooi, gecontroleerd kwaliteitsproduct voor een gunstige prijs”, vertelt Cor Keijzer. Namens Royal Belgian Caviar is deze directeur van vishandel VD119 in Volendam het aanspreekpunt voor de verkoop en distributie in Nederland.

Enthousiaste sterrenchefs
Tijdens een rondgang langs sterrenchefs in Nederland, ontving Keijzer enthousiaste reacties. “Chefs die we het laten proeven reageren laaiend enthousiast. Ze zijn positief verrast door de mooie, subtiele smaak, de kleur, de goede kwaliteit, de versheid en de gaafheid van de eitjes.” In België werken een aantal sterrenchefs zoals Gert de Mangeleer (Hertog Jan, Brugge) en Bart Desmidt (restaurant Bartholomeus, Heist aan Zee) al een aantal jaren naar tevredenheid met dit product.

Hele kweekcyclus in een hand
Royal Belgian Caviar brengt de kweekkaviaar sinds 2002 als eerste Belgische producent op de markt. De kweker beheert de hele kweekcyclus, inclusief de samenstelling en productie van het visvoer. Op die manier heeft deze ‘kaviaarboer’ alles onder controle: van bevruchting van het eitje tot de oogst van de kaviaar.

Lange houdbaarheid
Het verpakken van de kaviaar in de blikjes, vindt direct na het oogsten van de steureitjes plaats. Dat komt de smaakkwaliteit, houdbaarheid en het uiterlijk ten goede. “Op deze wijze wordt de schadelijke invloed van zuurstof en licht op de kwaliteit en kleur beperkt.” Daarnaast is er minder kans op breuk van de eitjes. “Deze blijven mooi rond.” Bovendien is de houdbaarheid van de eitjes twee keer zo lang: zo’n tien maanden na de verpakkingsdatum.

Vijf soorten
Het assortiment van Royal Belgian Caviar bestaat uit vijf verschillende soorten. Deze variëren in smaak, grootte van de eitjes, de kleur en het steurras. Zo is er Gold label, Platinum, Osietra, White Pearl en Beluga. Alle soorten zijn 100 procent Belgisch, 100 procent natuurlijk en bereid op traditionele wijze. Ze zijn in verschillende verpakkingsmaten verkrijgbaar. “We werken op maat. Chefs kunnen hun wensen aan ons kenbaar maken.”

VD119: compacte visgroothandel
Voor Nederlandse chef-koks is wekelijks rechtstreekse belevering mogelijk van Royal Belgian Caviar door Vishandel VD119. Dit is een compacte visgroothandel in Volendam. VD119 is gespecialiseerd in het aanleveren van verse vis aan restaurants en viswinkels.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: