Kwaliteit en verfijnde smaak van kweekkaviaar verrast topchefs

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Royal Belgian Caviar spoort Nederlandse chefs aan om haar kaviaar vaker als verfijnde smaakmaker te gebruiken. Deze kaviaar is een vers kweekproduct van gecontroleerde kwaliteit.  “Chefs die deze kaviaar proeven, zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en delicate smaak”, belooft Cor Keijzer, directeur van vishandel VD119 in Volendam.

Dankzij de kweekkaviaar van Royal Belgian Caviar is het mogelijk om verse kaviaar het hele jaar te gebruiken als smaakmaker  in gerechten. Dus niet alleen bij feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Koningsdag of Moederdag. “Het is een mooi, gecontroleerd kwaliteitsproduct voor een gunstige prijs”, vertelt Cor Keijzer. Namens Royal Belgian Caviar is deze directeur van vishandel VD119 in Volendam het aanspreekpunt voor de verkoop en distributie in Nederland.

Enthousiaste sterrenchefs
Tijdens een rondgang langs sterrenchefs in Nederland, ontving Keijzer enthousiaste reacties. “Chefs die we het laten proeven reageren laaiend enthousiast. Ze zijn positief verrast door de mooie, subtiele smaak, de kleur, de goede kwaliteit, de versheid en de gaafheid van de eitjes.” In België werken een aantal sterrenchefs zoals Gert de Mangeleer (Hertog Jan, Brugge) en Bart Desmidt (restaurant Bartholomeus, Heist aan Zee) al een aantal jaren naar tevredenheid met dit product.

Hele kweekcyclus in een hand
Royal Belgian Caviar brengt de kweekkaviaar sinds 2002 als eerste Belgische producent op de markt. De kweker beheert de hele kweekcyclus, inclusief de samenstelling en productie van het visvoer. Op die manier heeft deze ‘kaviaarboer’ alles onder controle: van bevruchting van het eitje tot de oogst van de kaviaar.

Lange houdbaarheid
Het verpakken van de kaviaar in de blikjes, vindt direct na het oogsten van de steureitjes plaats. Dat komt de smaakkwaliteit, houdbaarheid en het uiterlijk ten goede. “Op deze wijze wordt de schadelijke invloed van zuurstof en licht op de kwaliteit en kleur beperkt.” Daarnaast is er minder kans op breuk van de eitjes. “Deze blijven mooi rond.” Bovendien is de houdbaarheid van de eitjes twee keer zo lang: zo’n tien maanden na de verpakkingsdatum.

Vijf soorten
Het assortiment van Royal Belgian Caviar bestaat uit vijf verschillende soorten. Deze variëren in smaak, grootte van de eitjes, de kleur en het steurras. Zo is er Gold label, Platinum, Osietra, White Pearl en Beluga. Alle soorten zijn 100 procent Belgisch, 100 procent natuurlijk en bereid op traditionele wijze. Ze zijn in verschillende verpakkingsmaten verkrijgbaar. “We werken op maat. Chefs kunnen hun wensen aan ons kenbaar maken.”

VD119: compacte visgroothandel
Voor Nederlandse chef-koks is wekelijks rechtstreekse belevering mogelijk van Royal Belgian Caviar door Vishandel VD119. Dit is een compacte visgroothandel in Volendam. VD119 is gespecialiseerd in het aanleveren van verse vis aan restaurants en viswinkels.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: