Kwaliteit en verfijnde smaak van kweekkaviaar verrast topchefs

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Royal Belgian Caviar spoort Nederlandse chefs aan om haar kaviaar vaker als verfijnde smaakmaker te gebruiken. Deze kaviaar is een vers kweekproduct van gecontroleerde kwaliteit.  “Chefs die deze kaviaar proeven, zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en delicate smaak”, belooft Cor Keijzer, directeur van vishandel VD119 in Volendam.

Dankzij de kweekkaviaar van Royal Belgian Caviar is het mogelijk om verse kaviaar het hele jaar te gebruiken als smaakmaker  in gerechten. Dus niet alleen bij feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Koningsdag of Moederdag. “Het is een mooi, gecontroleerd kwaliteitsproduct voor een gunstige prijs”, vertelt Cor Keijzer. Namens Royal Belgian Caviar is deze directeur van vishandel VD119 in Volendam het aanspreekpunt voor de verkoop en distributie in Nederland.

Enthousiaste sterrenchefs
Tijdens een rondgang langs sterrenchefs in Nederland, ontving Keijzer enthousiaste reacties. “Chefs die we het laten proeven reageren laaiend enthousiast. Ze zijn positief verrast door de mooie, subtiele smaak, de kleur, de goede kwaliteit, de versheid en de gaafheid van de eitjes.” In België werken een aantal sterrenchefs zoals Gert de Mangeleer (Hertog Jan, Brugge) en Bart Desmidt (restaurant Bartholomeus, Heist aan Zee) al een aantal jaren naar tevredenheid met dit product.

Hele kweekcyclus in een hand
Royal Belgian Caviar brengt de kweekkaviaar sinds 2002 als eerste Belgische producent op de markt. De kweker beheert de hele kweekcyclus, inclusief de samenstelling en productie van het visvoer. Op die manier heeft deze ‘kaviaarboer’ alles onder controle: van bevruchting van het eitje tot de oogst van de kaviaar.

Lange houdbaarheid
Het verpakken van de kaviaar in de blikjes, vindt direct na het oogsten van de steureitjes plaats. Dat komt de smaakkwaliteit, houdbaarheid en het uiterlijk ten goede. “Op deze wijze wordt de schadelijke invloed van zuurstof en licht op de kwaliteit en kleur beperkt.” Daarnaast is er minder kans op breuk van de eitjes. “Deze blijven mooi rond.” Bovendien is de houdbaarheid van de eitjes twee keer zo lang: zo’n tien maanden na de verpakkingsdatum.

Vijf soorten
Het assortiment van Royal Belgian Caviar bestaat uit vijf verschillende soorten. Deze variëren in smaak, grootte van de eitjes, de kleur en het steurras. Zo is er Gold label, Platinum, Osietra, White Pearl en Beluga. Alle soorten zijn 100 procent Belgisch, 100 procent natuurlijk en bereid op traditionele wijze. Ze zijn in verschillende verpakkingsmaten verkrijgbaar. “We werken op maat. Chefs kunnen hun wensen aan ons kenbaar maken.”

VD119: compacte visgroothandel
Voor Nederlandse chef-koks is wekelijks rechtstreekse belevering mogelijk van Royal Belgian Caviar door Vishandel VD119. Dit is een compacte visgroothandel in Volendam. VD119 is gespecialiseerd in het aanleveren van verse vis aan restaurants en viswinkels.

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: