Kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs op 18 februari in Amersfoort

24 januari 2019 | David Bakker

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Canada later dit jaar. De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten te tonen. De deelnemers dit jaar zijn:

? Ralph Benneker van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
? Jelle Horst van La Provence (Driebergen)
? Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper (Leuvenum)
? Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven (Delden)
? Gertjan Tempert van De Nederlanden (Vreeland)
? Sander de Vette van De Mandemaaker (Spakenburg)

Elke deelnemer krijgt een identieke black box waarmee met de ingrediënten een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd en prijsuitreiking vindt plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd is overdag en de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner. De winnaar van de kookwedstrijd vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale wedstrijd in het Canadese Calgary in het najaar. Het is de derde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek) en vorig jaar ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven). Michel Oude Booijink werd tijdens de internationale competitie, die sinds 1977 jaarlijks wordt gehouden, zelfs tweede van de wereld!

Over Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: