Kookboeken steeds extremer

4 januari 2011
Kookboeken steeds extremer

In de wereld van kookboeken lijkt de gulden middenweg voor simpele, gezonde en voedzame uitgaven niet meer te bestaan. Het is erg slecht gesteld met alle kookboeken, zo concludeert het Amerikaanse Physicians Committee for Responsible Medicine. Recepten zijn of bijzonder mager met haast onvoldoende voedingsstoffen, of ze zijn supervet en vormen een directe aanslag op de hartstreek.

*Ramsay meest ongezond*
Gordon Ramsay werd door de vereniging uitgeroepen tot de meest ongezonde chef van het afgelopen jaar. Deze eer heeft Ramsay te danken aan zijn een aantal recente kookboeken (onder meer Fastfood en Gordon Ramsay's Pub Food), die volgens de voedingsexperts een regelrechte aanslag zijn op het hart en de bloedvaten.

*Gegarandeerd risico*
De kookboeken van de Britse chef staan vaak vol recepten die veel boter, room, spek, en andere vette vleessoorten vereisen. Wanneer de recepten nauwgezet worden gevolgd, betekent dat een gegarandeerd gezondheidsrisico, aldus het Physicians Committee for Responsible Medicine.

~Frank Lindner~

Overig nieuws