Koks uit Azië weer toegelaten bij Chinees

30 september 2014 |
Koks uit Azië weer toegelaten bij Chinees<

Chinese restaurants mogen weer gespecialiseerde koks uit Azië halen. Ze hebben met minister Asscher van Werkgelegenheid
afgesproken dat de koks weer een werkvergunning krijgen. In ruil daarvoor moeten de Aziatische horecabedrijven zorgen dat werkloze koks worden omgeschoold, zodat ze een nieuwe baan kunnen vinden.

Werkvergunning
Sinds begin dit jaar kregen buitenlandse koks geen werkvergunning meer of werden tijdelijke werkvergunningen van de koks niet meer verlengd. Het kabinet kwam met die maatregel omdat veel Nederlandse koks werkloos zijn. Zij zouden het werk in de wokrestaurants moeten overnemen.

Wokken = specialiteit
De Aziatische horeca kwam in actie tegen deze maatregel omdat de Chinese koks niet zomaar konden worden vervangen door Nederlandse. Volgens de restaurants is wokken een specialiteit waarin een kok moet worden opgeleid. Het vertrek van Chinese koks leidde dit jaar tot minder omzet en zelfs sluiting van restaurants, zo zei de sector. Minister Asscher en uitkeringsinstantie UWV erkennen het specialisme nu en laten de Chinese koks weer toe. Er is wel afgesproken dat de wokspecialisten nu ook Nederlandse koks gaan opleiden.

Meer lezen over de Aziatische keuken? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: