Koks uit Azië weer toegelaten bij Chinees

30 september 2014 |
Koks uit Aziƫ weer toegelaten bij Chinees<

Chinese restaurants mogen weer gespecialiseerde koks uit Aziƫ halen. Ze hebben met minister Asscher van Werkgelegenheid
afgesproken dat de koks weer een werkvergunning krijgen. In ruil daarvoor moeten de Aziatische horecabedrijven zorgen dat werkloze koks worden omgeschoold, zodat ze een nieuwe baan kunnen vinden.

Werkvergunning
Sinds begin dit jaar kregen buitenlandse koks geen werkvergunning meer of werden tijdelijke werkvergunningen van de koks niet meer verlengd. Het kabinet kwam met die maatregel omdat veel Nederlandse koks werkloos zijn. Zij zouden het werk in de wokrestaurants moeten overnemen.

Wokken = specialiteit
De Aziatische horeca kwam in actie tegen deze maatregel omdat de Chinese koks niet zomaar konden worden vervangen door Nederlandse. Volgens de restaurants is wokken een specialiteit waarin een kok moet worden opgeleid. Het vertrek van Chinese koks leidde dit jaar tot minder omzet en zelfs sluiting van restaurants, zo zei de sector. Minister Asscher en uitkeringsinstantie UWV erkennen het specialisme nu en laten de Chinese koks weer toe. Er is wel afgesproken dat de wokspecialisten nu ook Nederlandse koks gaan opleiden.

Meer lezen over de Aziatische keuken? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: