Koks gaan voor Maggi soep

19 januari 2009 |

In januari 2009 heeft onderzoekbureau Foodinc. met haar Nederlands Kokspanel een smaakonderzoek gedaan op het gebied van soep. De smaaktesten vonden plaats in een Kookcollege in Amersfoort en een Kooklokaal in Den Haag. Drie verschillende merken soep zijn in een blinde smaaktest naast elkaar gezet en beoordeeld door bijna 30 professionele koks van het Nederlands Kokspanel. Maggi kwam qua uiterlijk, geur, kleur, binding en smaak het beste uit de test.
Het onderzoek op het gebied van soep komt voort uit de trend die is ontstaan met betrekking tot de ontwikkeling van gezonde convenience soepen. Consumenten worden zich steeds meer bewust van wat ze consumeren, grootkeukens krijgen steeds meer vragen hierover en de verschillende aanbieders van soep proberen hierop in te spelen door de soepen zo gezond mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het zout- en vetgehalte te verlagen.

Frank van Grieken, directeur van Foodinc. zegt: “Dertig professionele koks van Het Nederlands Kokspanel hebben een vijftal soepen van Maggi, Knorr en Honig blind naast elkaar
getest en beoordeeld. Na 2 dagen testen in 6 verschillende groepen kunnen we concluderen, dat zout- en vetverlaging niet altijd samen gaat met behoud van smaak. Er treedt soms wat smaakvervlakking op.” Maggi krijgt met de Franse Mosterdsoep een duidelijke voorkeur van de professionals en
wordt als lekkerste getest.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: