Koks gaan voor Maggi soep

19 januari 2009 |

In januari 2009 heeft onderzoekbureau Foodinc. met haar Nederlands Kokspanel een smaakonderzoek gedaan op het gebied van soep. De smaaktesten vonden plaats in een Kookcollege in Amersfoort en een Kooklokaal in Den Haag. Drie verschillende merken soep zijn in een blinde smaaktest naast elkaar gezet en beoordeeld door bijna 30 professionele koks van het Nederlands Kokspanel. Maggi kwam qua uiterlijk, geur, kleur, binding en smaak het beste uit de test.
Het onderzoek op het gebied van soep komt voort uit de trend die is ontstaan met betrekking tot de ontwikkeling van gezonde convenience soepen. Consumenten worden zich steeds meer bewust van wat ze consumeren, grootkeukens krijgen steeds meer vragen hierover en de verschillende aanbieders van soep proberen hierop in te spelen door de soepen zo gezond mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het zout- en vetgehalte te verlagen.

Frank van Grieken, directeur van Foodinc. zegt: “Dertig professionele koks van Het Nederlands Kokspanel hebben een vijftal soepen van Maggi, Knorr en Honig blind naast elkaar
getest en beoordeeld. Na 2 dagen testen in 6 verschillende groepen kunnen we concluderen, dat zout- en vetverlaging niet altijd samen gaat met behoud van smaak. Er treedt soms wat smaakvervlakking op.” Maggi krijgt met de Franse Mosterdsoep een duidelijke voorkeur van de professionals en
wordt als lekkerste getest.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: