"Veranderingen bieden kansen"

25 juni 2013 |
"Veranderingen bieden kansen"

“SVH Meesterkoks beheersen hun ambacht en zijn creatief. Daarom zijn ze in staat zich aan te passen aan veranderde tijden. We kunnen de economische uitdagingen van vandaag aan." Dit zei
Onno Kokmeijer, Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks tijdens de jaarlijkse Gildedag die op 21 juni in restaurant de Swarte Ruijter in Holten is gehouden.

Anders werken
Kokmeijer schetste de veranderde wensen van gasten en de reactie van koks en restaurants daarop "Veel collega’s zijn bezig hun activiteiten te verleggen. Er ontstaan nieuwe concepten. Dat biedt kansen. Zeker omdat het culinaire niveau op hetzelfde hoge peil blijft”, aldus de Gildemeester.

Nieuwe generaties
Onno Kokmeijer benadrukte het belang van goede opleidingen die er voor zorgen dat het hoge culinaire niveau, het vakmanschap en het ambacht in Nederland behouden blijven. "Ook het onderwijs verandert sterk, maar met onze Sterklas en de inzet van onze Meesterkoks zijn we in staat hen het ambacht te leren en te zorgen voor nieuwe generaties topkoks.”

Toetredingen
De Gildedag vond plaats in restaurant De Swarte Ruijter in Holten waar SVH Meesterkoks Erik de Mönnik en Niels van den Berg officieel toetraden tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Tijdens de Gildedag ontvingen de leerlingen die in de zomer van 2012 slaagden voor de Sterklasopleiding. De jonge talenten mogen zich Gezel chef-kok noemen. De laatste stap voor het Meesterschap.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: