"Veranderingen bieden kansen"

25 juni 2013 |
"Veranderingen bieden kansen"<

“SVH Meesterkoks beheersen hun ambacht en zijn creatief. Daarom zijn ze in staat zich aan te passen aan veranderde tijden. We kunnen de economische uitdagingen van vandaag aan." Dit zei
Onno Kokmeijer, Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks tijdens de jaarlijkse Gildedag die op 21 juni in restaurant de Swarte Ruijter in Holten is gehouden.

Anders werken
Kokmeijer schetste de veranderde wensen van gasten en de reactie van koks en restaurants daarop "Veel collega’s zijn bezig hun activiteiten te verleggen. Er ontstaan nieuwe concepten. Dat biedt kansen. Zeker omdat het culinaire niveau op hetzelfde hoge peil blijft”, aldus de Gildemeester.

Nieuwe generaties
Onno Kokmeijer benadrukte het belang van goede opleidingen die er voor zorgen dat het hoge culinaire niveau, het vakmanschap en het ambacht in Nederland behouden blijven. "Ook het onderwijs verandert sterk, maar met onze Sterklas en de inzet van onze Meesterkoks zijn we in staat hen het ambacht te leren en te zorgen voor nieuwe generaties topkoks.”

Toetredingen
De Gildedag vond plaats in restaurant De Swarte Ruijter in Holten waar SVH Meesterkoks Erik de Mönnik en Niels van den Berg officieel toetraden tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Tijdens de Gildedag ontvingen de leerlingen die in de zomer van 2012 slaagden voor de Sterklasopleiding. De jonge talenten mogen zich Gezel chef-kok noemen. De laatste stap voor het Meesterschap.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: