Koken met convenience: zo kan het ook

22 mei 2017 | Roy Spijker

Menig chefkok zal er niet mee te koop lopen, maar convenience producten kunnen in veel keukens een oplossing bieden. Vandaag kregen wij een rondleiding in de keukens van Nestlé, waar chefkok Günter Paffendorf van Dining 56 in Arnhem liet zien wat er mogelijk is met de CHEF-producten van Nestlé.

Hij is wellicht de Instagram-koning onder de chefs. Bijna 30.000 volgens zien wekelijks de mooiste gerechten van de Arnhemse chef voorbij komen via het platform. Het levert hem veel online aandacht op, gasten komen speciaal naar zijn restaurant in Arnhem omdat ze de opgemaakte borden hebben gezien.

Vandaag liet hij aan ons zien wat er mogelijk is met convenience producten. In de keuken van Nestlé bereidde hij een driegangenmenu waarin de CHEF-producten zijn verwerkt. “Ik gebruik deze producten met name als smaakversterker, “ zegt Paffendorf. “Het fond maken we zelf, maar de liquid concentrates van CHEF kunnen net dat beetje extra aan je gerecht geven. Door de ‘groenten’-concentraten in plaats van zout aan je groenten toe te voegen, krijg je een hele andere smaaksensatie.

Finland
De producten van CHEF worden geproduceerd in Finland. Het ontwikkelen van het product gaat in samenspraak met chefs. Edwin Detering is als culinair adviseur verbonden bij Nestlé. Detering is meesterchef en heeft veel ervaring opgedaan in de keuken. Bij Nestlé adviseert hij nu hoe chefs de producten in kunnen zetten.

“Al onze sauzen en fonds zijn zorgvuldig samengesteld door chefs in de fabriek in Finland,” zegt Detering. “Dit is een lang proces, waarbij wij blijven proeven of het product aan de eisen van de chefs voldoet. We blijven zo lang aan de receptuur werken tot we tevreden zijn. Wel zeg ik er bij dat de saus een basis vormt. Door zelf Ingrediënten toe te voegen aan de saus is er van ieder convenience product een uniek gerecht maken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: