Koen Betjes wint NK Leerling-Kok 2014

20 januari 2014 |
Koen Betjes wint NK Leerling-Kok 2014

Koen Betjes, Leerling-Kok Wijnbar Pinot in Breda heeft op 16 januari het Bronzen Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Leerling-Kok uitgereikt door
SVH Meesterkok Michel van der Kroft.

Top-3
Tweede werd Jeffrey van der Veldt, leerling-kok Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek en derde werd Dennis Steenbergen, leerling zelfstandig werkend kok bij Restaurant de Hoefslag en Bosch en Duin.

Amuse en drie gangen
De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Acht leerling-koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap.

Juryleden
De jury, bestaande uit de voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Michel v/d Kroft (Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk), SVH Meesterkok Alain Alders (Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort), SVH Meesterkok Bert van Manen (Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen en chef d’équipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam), beoordeelde Jeffreys amuse en driegangen menu met het hoogst aantal punten.
Bij de beoordeling werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie en de bereiding waren van groot belang.

Organisatie
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava.

Sponsoren
Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: