Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend

3 mei 2016 |
Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend<

Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Hét knoflookrestaurant van Amsterdam heeft een koninklijke
metamorfose ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme. De royale gouden muur, luxe kroonluchters en majestueuze gouden buffetkast, komen optimaal tot hun recht in combinatie met de strakke witte bar, tafels en stoelen. Een ding is echter niet veranderd: knoflook is in deze keuken nog steeds koningin. Alle gerechten op de kaart worden sinds 1997 bereid met deze smaakmaker: van de beroemde knoflooksoep tot exclusieve knoflooklikeur.

Een begrip in de stad
In 1997 openden John en Geert Garlic Queen: het eerste knoflookrestaurant van Nederland. Nederlandse media doken bovenop het bijzondere concept. En culinair recensent Johannes van Dam beloonde het restaurant met een 9 in het Parool. Een droomstart dus. Nu, bijna 20 jaar later, is Garlic Queen niet meer weg te denken uit de Reguliersdwarsstraat. Vaste- en nieuwe klanten weten hun weg naar het intieme restaurant te vinden.

Het geheim
De afgelopen 20 jaar hebben John en Geert veel restaurants in de Reguliersdwarsstraat zien komen en gaan. Wat is het geheim van Garlic Queen? John: “We bieden al 20 jaar constante kwaliteit. Geert staat sinds 1997 de keuken en ik op de vloer. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar een restaurant waar alles met knoflook bereid is, maar als ze hier de deur uitlopen weten ze dat het meer is dan een leuke gimmick. Het eten is gewoon erg goed.” Is echt alles met knoflook bereid? “Er staat knoflookkaas en knoflookijs op de kaart. En we laten zelfs speciaal knoflook bier en knoflooklikeur brouwen. Dat vind je nergens anders. Maar iedereen is welkom bij Garlic Queen. Ook als je minder van knoflook houdt. Geert maakt de gerechten met zoveel – of zo weinig – knoflook als je wilt.”

Garlic Queen is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: