Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend

3 mei 2016 |
Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend<

Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Hét knoflookrestaurant van Amsterdam heeft een koninklijke
metamorfose ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme. De royale gouden muur, luxe kroonluchters en majestueuze gouden buffetkast, komen optimaal tot hun recht in combinatie met de strakke witte bar, tafels en stoelen. Een ding is echter niet veranderd: knoflook is in deze keuken nog steeds koningin. Alle gerechten op de kaart worden sinds 1997 bereid met deze smaakmaker: van de beroemde knoflooksoep tot exclusieve knoflooklikeur.

Een begrip in de stad
In 1997 openden John en Geert Garlic Queen: het eerste knoflookrestaurant van Nederland. Nederlandse media doken bovenop het bijzondere concept. En culinair recensent Johannes van Dam beloonde het restaurant met een 9 in het Parool. Een droomstart dus. Nu, bijna 20 jaar later, is Garlic Queen niet meer weg te denken uit de Reguliersdwarsstraat. Vaste- en nieuwe klanten weten hun weg naar het intieme restaurant te vinden.

Het geheim
De afgelopen 20 jaar hebben John en Geert veel restaurants in de Reguliersdwarsstraat zien komen en gaan. Wat is het geheim van Garlic Queen? John: “We bieden al 20 jaar constante kwaliteit. Geert staat sinds 1997 de keuken en ik op de vloer. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar een restaurant waar alles met knoflook bereid is, maar als ze hier de deur uitlopen weten ze dat het meer is dan een leuke gimmick. Het eten is gewoon erg goed.” Is echt alles met knoflook bereid? “Er staat knoflookkaas en knoflookijs op de kaart. En we laten zelfs speciaal knoflook bier en knoflooklikeur brouwen. Dat vind je nergens anders. Maar iedereen is welkom bij Garlic Queen. Ook als je minder van knoflook houdt. Geert maakt de gerechten met zoveel – of zo weinig – knoflook als je wilt.”

Garlic Queen is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: