Klaassens vindt Ruisaard 'bikkel'

1 februari 2013
Klaassens vindt Ruisaard 'bikkel'

Martin Ruisaard behaalde tijdens de wereldfinale van de Bocuse d’Or de zestiende plaats. Ruisaard noemde het een 'zware wedstrijd'. "Natuurlijk wil je winnen. Daarvoor doe je mee."

*Zware wedstrijd*
Zo reageerde de chef de cuisine van restaurant De Fuik in Aalst na afloop van de wedstrijd. Ruisaard kwalificeerde zich tijdens de Bocuse d’Or Europe vorig jaar in Brussel voor de wereldfinale. In Lyon hoopte Ruisaard bij de eerste tien te kunnen eindigen. "Deze wedstrijd was door de aangescherpte opdrachten en de nog grotere concurrentie flink zwaarder dan de vorige. Het is een echte wereldfinale. We hebben ons gemeten met 24 toppers van over de hele wereld. Je weet hoe zwaar het is en dat alles afhangt van details en van de vorm van de dag." Met zijn commis Rosita Nietvelt kookten ze samen binnen exact 5 uur en 35 minuten veertien vis- en veertien vleesgerechten. "Natuurlijk wil je winnen. Daarvoor doe je mee. We zijn nu zestiende geworden en daar zijn we blij mee."

*Van Doorn is trots*
Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland André van Doorn is trots op het team. "Martin en Rosita hebben een mooie prestatie geleverd. Ze hebben er hard voor gewerkt en niet voor niets. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Je staat er alleen met je commis voor. Alles moet binnen vijf uur en 35 minuten gebeuren. Ben je te laat, dan krijg je strafpunten. Dat is een zware opgave."

*Bikkel zijn*
Ook coach Leendert Klaassens was tevreden en noemde de Nederlandse deelnemers zelfs bikkels. "Deze wedstrijd vraagt heel veel tijd en voorbereiding. Daarnaast heb je nog een zware fulltime baan. Je moet er een bikkel voor zijn om dit te durven en te kunnen. Een plaats bij de wereldfinale is al mooi. En daar dan zestiende worden is gewoon een goede prestatie."

~Myrtille Vromans~


Overig nieuws