KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

25 april 2017 | Roy Spijker

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de website van het restaurant wil bestellen.

Tegen BNR zei Willemsen het volgende: "Restaurants moeten zorgen dat ze baas zijn in eigen huis. We hebben veel moeite met Thuisbezorgd.nl, omdat ze de prijs bepalen. Je mag als ondernemer niet onder de prijs van Thuisbezorgd je spullen verkopen." Willemsen adviseert restaurants dan ook om de website zoveel mogelijk te omzeilen en klanten via de eigen website te laten bestellen.

Restaurants zijn volgens Willemsen niet afhankelijk van de bezorgservice. In het interview tegen BNR gaf hij aan dat de KHN ondernemers er op probeert te wijzen dat ze afspraken kunnen maken. "Door de twaalf procent commissie en dat je niet minder mag vragen, wordt die macht veel te groot. Prijsafspraken als deze zijn in landen als Frankrijk en Duitsland al verboden," aldus Willemsen.

Reactie Thuisbezorgd
In een reactie op BNR laat Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl weten dat hij nog nooit zulke grote onzin heeft gehoord. Volgens hem probeert de KHN slechts te scoren en is zijn bedrijf de goedkoopste manier om te adverteren. De hoogte commissiepercentages komen volgens Groen door de hoge kosten voor tv-reclames. overigens is het toevoegen van briefjes waarin staat of er in het vervolg via de website van het restaurant besteld mag worden, in strijd met de Algemene Voorwaarden van Thuisbezorgd.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

opleiding
Horeca Academie biedt studiebeurs koksopleiding voor vluchtelingen

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Daarom biedt zij per september 2017 opnieuw een statushouder de kans om een studiebeurs te krijgen voor een opleiding aan de particuliere Horeca Academie in Den Haag. Volgen...

Achtergronden
Nieuw seizoen Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haa...

cijfers
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

Internationaal Tech
Restaurant deelt Instagram-kit uit voor mooie foto’s

De komst van mobiele telefoons met camera’s en apps als Instagram heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen foto’s maken van de gerechten die ze bestellen. Het Londense restaurant Dirty Bones moet dat ook hebben gezien, en deelt nu een speciale Instagram-kit uit aan haar klanten. Zo k...

Wijn
Dramatische terugval productie Franse wijnen

Het Franse ministerie van Landbouw verwacht dat de wijnproductie van Bordeaux tot Alsace dit jaar met 17 procent terugvalt. Dit komt doordate koudeprikken in de lente verschillende wijngaarden hebben beschadigd, met name in de regio Bordeaux. Naar verwachting wordt er dit jaar 37,6 miljoen hectol...

Amsterdam Opening
Spingaren opent restaurant en proeflokaal

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: