KHN wijst ultimatum FNV af

18 december 2017 | Thijs Jacobs
KHN wijst ultimatum FNV af<

FNV Horeca heeft KHN een ultimatum gesteld. FNV Horeca wil dat KHN apart met hen onderhandelt over een nieuwe horeca cao en dat KHN tegemoet moet komen aan extra eisen die FNV stelt. KHN wijst dit ultimatum af. KHN heeft met CNV Vakmensen immers een horeca cao afgesloten die per 1 januari 2018 ingaat. KHN stelt overigens vast dat FNV Horeca een onjuiste voorstelling van zaken geeft.

Hoe is het volgens KHN gegaan?


KHN heeft CNV Vakmensen en FNV Horeca uitgenodigd om het KHN-model ArbeidsvoorwaardenReglement (AVR) om te zetten in een cao. Dat was het uitgangspunt voor de onderhandelingen. FNV Horeca heeft zich tijdens die onderhandelingen vanaf het eerste moment niet proactief en oplossingsgericht opgesteld. FNV wilde niet onderhandelen en geen resultaat behalen, aldus berichtgeving van KHN. Hun doel was om verschillen te houden en om actie te voeren. Door deze opstelling werd duidelijk dat er tussen de drie partijen (FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN) geen resultaat kon worden bereikt.

Toch een cao met CNV Vakmensen


De KHN-delegatie heeft zich vervolgens ingespannen om toch met een partij tot een cao-resultaat te komen. Dat is met CNV Vakmensen gelukt en nu ligt er een cao die duidelijkheid en perspectief biedt. Die nieuwe cao is aangemeld bij en bevestigd door het ministerie van SZW. Daarmee is de nieuwe cao rechtsgeldig en gaat hij per 1 januari 2018 in.

Horeca cao start 1 januari 2018


KHN heeft met CNV Vakmensen een nieuwe horeca cao voor 2018 en 2019 afgesloten. De nieuwe cao horeca, de toelichting, meer informatie, de loontabel en modelovereenkomsten zijn te vinden op khn.nl/cao.

Mochten er acties worden gehouden


Als horecaondernemers en hun medewerkers overlast ondervinden van eventuele acties van FNV Horeca die hun bedrijfsvoering hinderen, dan kunnen zij een beroep doen op de lokale autoriteiten. KHN zal eventuele ongeoorloofde acties juridisch tegengaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: