KHN wijst ultimatum FNV af

18 december 2017 | Thijs Jacobs
KHN wijst ultimatum FNV af<

FNV Horeca heeft KHN een ultimatum gesteld. FNV Horeca wil dat KHN apart met hen onderhandelt over een nieuwe horeca cao en dat KHN tegemoet moet komen aan extra eisen die FNV stelt. KHN wijst dit ultimatum af. KHN heeft met CNV Vakmensen immers een horeca cao afgesloten die per 1 januari 2018 ingaat. KHN stelt overigens vast dat FNV Horeca een onjuiste voorstelling van zaken geeft.

Hoe is het volgens KHN gegaan?


KHN heeft CNV Vakmensen en FNV Horeca uitgenodigd om het KHN-model ArbeidsvoorwaardenReglement (AVR) om te zetten in een cao. Dat was het uitgangspunt voor de onderhandelingen. FNV Horeca heeft zich tijdens die onderhandelingen vanaf het eerste moment niet proactief en oplossingsgericht opgesteld. FNV wilde niet onderhandelen en geen resultaat behalen, aldus berichtgeving van KHN. Hun doel was om verschillen te houden en om actie te voeren. Door deze opstelling werd duidelijk dat er tussen de drie partijen (FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN) geen resultaat kon worden bereikt.

Toch een cao met CNV Vakmensen


De KHN-delegatie heeft zich vervolgens ingespannen om toch met een partij tot een cao-resultaat te komen. Dat is met CNV Vakmensen gelukt en nu ligt er een cao die duidelijkheid en perspectief biedt. Die nieuwe cao is aangemeld bij en bevestigd door het ministerie van SZW. Daarmee is de nieuwe cao rechtsgeldig en gaat hij per 1 januari 2018 in.

Horeca cao start 1 januari 2018


KHN heeft met CNV Vakmensen een nieuwe horeca cao voor 2018 en 2019 afgesloten. De nieuwe cao horeca, de toelichting, meer informatie, de loontabel en modelovereenkomsten zijn te vinden op khn.nl/cao.

Mochten er acties worden gehouden


Als horecaondernemers en hun medewerkers overlast ondervinden van eventuele acties van FNV Horeca die hun bedrijfsvoering hinderen, dan kunnen zij een beroep doen op de lokale autoriteiten. KHN zal eventuele ongeoorloofde acties juridisch tegengaan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet Proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Groenten Duurzaamheid
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet i...

Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: