KHN: Schenken onder de 16 kan niet langer

3 maart 2010 |
KHN: Schenken onder de 16 kan niet langer

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland heeft tijdens een strategische sessie gesproken over onder andere het verantwoord omgaan met alcohol. De horecaondernemers hebben tijdens deze sessie unaniem besloten dat als horecaondernemers aantoonbaar en herhaaldelijk alcohol schenken aan jeugd onder de 16 jaar, zij niet langer lid kunnen zijn van KHN. "We maken ons ernstig zorgen om het alcoholgebruik en misbruik onder de jeugd en nemen onze verantwoordelijkheid", aldus Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. "We nemen afscheid van leden die deze verantwoordelijkheid aan hun laars lappen", aldus de voorman van KHN.

Sla de handen ineen
Lodewijk van der Grinten: "Als de horeca in deze samenleving zijn maatschappelijke positie wil versterken, dan moeten we onze ogen niet sluiten maar onze verantwoordelijkheid nemen. We maken ons oprecht zorgen om de jeugd. We zien dat ze op steeds jongere leeftijd gaat drinken. Koninklijke Horeca Nederland vindt het belangrijk om met alle partners die bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik samen te werken; de landelijke en lokale overheid, politie, alcoholproducenten, supermarkten, slijterijen, gezondheidszorg, ouders en de horeca moeten de handen ineen slaan. Alleen door gezamenlijke inspanning kan er een structurele oplossing worden bereikt", aldus Van der Grinten.

Geen 16, geen druppel!
Deze landelijke campagne is onderdeel van de nieuwe koers die KHN heeft ingezet om proactief te gaan sturen op verantwoord alcoholgebruik. Op 17 december 2009 heeft Koninklijke Horeca Nederland als partner de campagne 'Geen 16, geen druppel' mede ondertekend en gaat de horecaondernemers hiermee ondersteunen. De campagne is ook ondersteund door minister Rouvoet, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Trimbos- instituut, NOC*NSF en de STIVA.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: