KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart

29 september 2017 | Thijs Jacobs
KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart<

KHN voerde gisteren, 28 september 2017, met FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandeldelingen over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats.

Inzet KHN

Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhandelingen dat het KHN-model arbeids-voorwaardenreglement wordt omgezet in een formele cao. Met daarbij de mogelijkheid voor  individuele horecaondernemers om maatwerk-afspraken met hun medewerkers te maken. Vooral rond seizoenen en andere pieken en dalen.

Inzet vakbonden

De vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen zetten in op een sociale agenda om oplossingen te vinden voor de snel veranderende arbeidsmarkt. KHN ziet het belang in om deze veranderingen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen. Daarom wil zij samen met deze vakbonden zo’n sociale agenda ontwikkelen en uitvoeren.

Daarnaast willen de vakbonden een loonsverbetering en is het hun ambitie dat de nieuwe horeca-cao algemeen verbindend wordt verklaard, waardoor alle horecabedrijven (en niet alleen KHN-leden) zich aan de cao moeten houden. KHN begrijpt dit streven en wil ook een cao voor zowel leden als niet-leden. In dit eerste cao-gesprek is nog niet over lonen gesproken. KHN heeft al wel aangegeven dat met het KHN–model arbeidsvoorwaardenreglement al stappen zijn gezet.

Meer informatie

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: