KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

2 juni 2020 | Redactie
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen maanden is uitgevoerd.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de verplichte sluiting van elf weken en de anderhalvemetereconomie die de horeca opgelegd krijgt. “De sector is wekenlang op slot geweest en vervolgens wordt deze demonstratie wel toegelaten. Het is meten met twee maten. Ik heb uiteraard begrip voor de demonstratie, maar het valt simpelweg niet uit te leggen aan alle horecaondernemers. Het is wanbeleid van de bovenste plank.” 

Halsema

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema was gisteravond te gast bij het praatprogramma Op1 en zei het volgende over de situatie: “De verwachting was dat er ongeveer 250 tot 300 mensen zouden komen. Maar het werden er veel meer. Het overdonderde mij. Als ik dit had kunnen voorzien, zoveel mensen op een kluitje, dan hadden we dat normaal weggeleid."

Vanochtend had Beljaarts contact met horecaondernemers die vol ongeloof en boosheid reageerden op de situatie gisteren op de Dam. “Maar ook voor vaste gasten en mensen die vaak de horeca bezoeken is dit een klap in het gezicht. Ik zie het de burgemeester gisteren op televisie uitleggen, maar daar kon ik weinig begrip voor opbrengen.”

Voorzichtig positief

Beljaarts was gisteren in het land om de Nederlandse horeca te steunen tijdens de heropening. Een route door het land die hem van Maastricht, naar Oegstgeest en Haarlem leidde. “De stemming was positief, maar wel voorzichtig positief. Feit blijft dat er nog steeds horecazaken gesloten blijven omdat het niet rendabel genoeg is om open te gaan. Gisteren sprak ik een ondernemer in Haarlem die ontzettend blij was dat hij weer een vol terras had, maar met slecht weer kan hij slechts een handjevol mensen toelaten in zijn zaak. Het is niet genoeg.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: