KFC Rotterdam kiest voor Van Hessen

30 september 2016 | Thijs Jacobs

Op 31 maart hebben Ron en Michel de Kok en Henk ter Haar van Van Hessen B.V. de overeenkomst getekend voor de installatie en support van MICROS RES 3700 voor de 8 Kentucky Fried Chicken vestigingen in Rotterdam-Barendrecht.

Op 14 juni is de eerste locatie, KFC Stadion-Boulevard, voorzien van het nieuwe kassasysteem. Na een testperiode is onlangs de tweede locatie, KFC Alexandrium, ook operationeel. KFC werkt met het Workstation 6 die zowel als kassa en KDS (Kitchen Display System) gebruikt wordt

Ron en Michel de Kok, Directeuren KFC Rotterdam / Barendrecht over het installatietraject:
"KFC heeft wereldwijd afspraken gemaakt met Micros-Oracle. Ook bij KFC Rotterdam was het noodzaak de kassa systemen te upgraden naar de  wereldwijde “One System”  gedachte van KFC."

"Wij hebben gekozen voor van Hessen als strategisch partner.. Enerzijds vinden wij  het belangrijk dat wij geheel ontzorgd worden m.b.t. installatie en support. Anderzijds vinden we het ook belangrijk persoonlijk contact te kunnen onderhouden met onze strategische partner. Inmiddels zijn er 3 vestigingen geïnstalleerd en wij zijn uiterst tevreden over de gemaakte afspraken cq samenwerking."

Het blijft natuurlijk niet bij even snel een paar kassa’s installeren, ook bekabeling pinautomaten, netwerk et cetera. moesten geüpgraded en geïnstalleerd worden.

"Daar van Hessen  net zoals wij al samenwerkt met XRC Services is het installatietraject perfect verlopen. In februari 2017 zal het project worden afgesloten met de grote heropening van KFC Barendrecht." 

De geschiedenis van KFC Rotterdam:
In 1972 startte John de Kok de eerste KFC aan de Bergweg in Rotterdam. De oliecrisis zorgde ervoor dat de Amerikaanse organisatie zich terugtrok uit Holland. John ging door als Franchisepartner en in 1980 kwamen beide zoons Ron en Michel ook in de zaak. Het duurde echter tot 1993 voor de tweede Rotterdamse vestiging werd geopend aan de West Kruiskade.   In 1997 overleed John de Kok en stonden beiden zoons  er alleen voor. Ron werd verantwoordelijk voor Finance en Michel voor Operations en Development.  Het kantoor werd gevestigd boven het restaurant aan de Bergweg 234.  Met ondersteuning op organisatiegebied van Bertus Mekes die personeelszaken en organisatie voor zijn rekening nam,  werd er een nieuw ondernemersplan geschreven dat voorzag in meerdere Vestigingen in de Regio Rotterdam.  Inmiddels bezitten de gebroeders de kok 8 KFC Restaurants in de regio Rotterdam. Sinds het jaar 2000 is KFC Company ( Yum) ook actief in de Nederlandse markt en is de Franchise organisatie landelijk  gegroeid tot 54 restaurants.

Van Hessen B.V.
Wolweverstraat 25
2984 CE  RIDDERKERK
Tel: 0180 – 442800
Email: info@vanhessen.nl
www.vanhessen.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: