Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

18 september 2018 | Thijs Jacobs

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan Luc van Iersel en zijn team.

De selectiecriteria die de jury hanteert zijn al jaren dezelfde: zichtbaarheid en uitstraling van Euro-Toques logo en doelstellingen, zowel in het restaurant als op de website, alsmede het culinaire niveau van het restaurant.

Klassiek geschoold

De jury onderbouwt haar keuze als volgt: “Restaurant La Provence is een restaurant dat als geen ander heeft bewezen dat zij de kernwaarden van Euro-Toques Nederland op de juiste manier uitdragen. Chef-kok eigenaar Luc van Iersel is een klassiek geschoolde kok en dat vind je terug in zijn gerechten. Hij kookt puur en ambachtelijk met de mooiste producten uit de Bommelerwaard, zoals rivierkreeftjes en snoekbaars uit de Waal, zuivel van boerderij Den Eelder, en groenten van De Weerd.  Willem Hooijmans, slager uit Kerkdriel, zorgt voor het vlees (ook het prachtige lamsvlees!), dat Luc als geen ander uitstekend weet te bereiden.” 

Luc van Iersel zorgt jaarlijks in mei voor een spectaculaire culinaire week, door een prachtig menu te serveren, het zogenaamde Poldermenu, waar hij zijn producenten rechtstreeks aan zijn gasten laat vertellen, hoe zij zich inzetten om op duurzame wijze de beste kwaliteit te leveren aan La Provence. Hierdoor krijgen gasten en consumenten een beeld van de moeite die leveranciers en koks in hun werk steken om zuiver en gezond te koken. Euro-Toques vindt het, met Luc, belangrijk dat consumenten zich bewust zijn van de herkomst van hun eten.

Oordeel van de jury

“Luc van Iersel is een prachtig voorbeeld van het uitdragen van de Code van Eer, inmiddels 31 jaar geleden opgeschreven door Paul Bocuse, Pierre Romeyer en Cas Spijkers”, aldus de jury. 

De prijs bestaat onder andere uit: een prachtige wisseltrofee en een bestekcassette, beschikbaar gesteld door Van Kempen & Begeer, een tegoed bij HANOS-ISPC en een bedrag te besteden aan kalfsvlees van de VanDrie Group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: