Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

18 september 2018 | Thijs Jacobs

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan Luc van Iersel en zijn team.

De selectiecriteria die de jury hanteert zijn al jaren dezelfde: zichtbaarheid en uitstraling van Euro-Toques logo en doelstellingen, zowel in het restaurant als op de website, alsmede het culinaire niveau van het restaurant.

Klassiek geschoold

De jury onderbouwt haar keuze als volgt: “Restaurant La Provence is een restaurant dat als geen ander heeft bewezen dat zij de kernwaarden van Euro-Toques Nederland op de juiste manier uitdragen. Chef-kok eigenaar Luc van Iersel is een klassiek geschoolde kok en dat vind je terug in zijn gerechten. Hij kookt puur en ambachtelijk met de mooiste producten uit de Bommelerwaard, zoals rivierkreeftjes en snoekbaars uit de Waal, zuivel van boerderij Den Eelder, en groenten van De Weerd.  Willem Hooijmans, slager uit Kerkdriel, zorgt voor het vlees (ook het prachtige lamsvlees!), dat Luc als geen ander uitstekend weet te bereiden.” 

Luc van Iersel zorgt jaarlijks in mei voor een spectaculaire culinaire week, door een prachtig menu te serveren, het zogenaamde Poldermenu, waar hij zijn producenten rechtstreeks aan zijn gasten laat vertellen, hoe zij zich inzetten om op duurzame wijze de beste kwaliteit te leveren aan La Provence. Hierdoor krijgen gasten en consumenten een beeld van de moeite die leveranciers en koks in hun werk steken om zuiver en gezond te koken. Euro-Toques vindt het, met Luc, belangrijk dat consumenten zich bewust zijn van de herkomst van hun eten.

Oordeel van de jury

“Luc van Iersel is een prachtig voorbeeld van het uitdragen van de Code van Eer, inmiddels 31 jaar geleden opgeschreven door Paul Bocuse, Pierre Romeyer en Cas Spijkers”, aldus de jury. 

De prijs bestaat onder andere uit: een prachtige wisseltrofee en een bestekcassette, beschikbaar gesteld door Van Kempen & Begeer, een tegoed bij HANOS-ISPC en een bedrag te besteden aan kalfsvlees van de VanDrie Group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: