Jubilerend restaurant Fred gerestyled

26 januari 2018 | David Bakker

Restaurant Fred in Rotterdam heeft afgelopen weken een grootscheepse restyling ondergaan. Het tweesterrenrestaurant van chef Fred Mustert heeft een nieuw warm eigentijds interieur gekregen met een aantal spraakmakende elementen. De restyling is de aftrap van de viering van het tienjarig bestaan van dit eigenzinnige restaurant in de Maasstad.

Het interieur van restaurant Fred is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een warm eigentijds interieur met een aantal spraakmakende items zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een opvallend lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak gaat. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende samen met eigenaar Fred Mustert voor het ontwerp.

Exclusief, bijzonder en stijlvol

Fred Mustert: “Na tien jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat weer met de tijd mee kon. Ik wilde geen hip trendgevoelig interieur, maar een bijzonder en stijlvol interieur met een exclusieve uitstraling. Ik vind dat we daar in geslaagd zijn, het resultaat is geweldig mooi geworden.”

Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject dat staat voor de signatuur van de eigenaar.

Fred Mustert: “Met het nieuwe plafond is de akoestiek enorm verbeterd waardoor de gast meer rust ervaart. Door een nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen gerechten veel beter uit. Ook de keuken- en de bedieningsbrigades hebben baat bij de voordelen van de verbeterde akoestiek, zij ervaren veel meer rust tijdens het service.”

Winedome

De op maat gemaakte geklimatiseerde winedome vervangt de klassieke wijnkasten en heeft nu een plaats gekregen bij de winetable. Het strakke moderne object is fraai geïntegreerd in het restaurant en zorgt voor een betere logistiek rondom de wijn.

De bijzondere kaaswagen waar restaurant Fred om bekend staat en die voor meerdere onderscheidingen heeft gezorgd, heeft een opvallende plaats gekregen. Fred Mustert: “De wagen is bij binnenkomst in de hal zichtbaar en is direct een conversation piece. De ruimte waarin hij staat is geklimatiseerd en geurvrij afsluitbaar. Ik ben heel blij met het resultaat, we hebben er samen met Jeroen Smeele en zijn team iets bijzonders van gemaakt.”

De toekomst

Restaurant Fred opende de deuren in 2008 en kreeg een ster in de Michelingids 2010, gevolgd door een tweede in de gids 2014. Daarvoor had Fred Mustert al ruim 20 jaar op sterniveau gekookt in andere zaken. Fred Mustert: “Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ondanks dat er veel op me afkomt blijft mijn focus op het restaurant, waar ik nog steeds dagelijks kook, geassisteerd door mijn trouwe rechterhand Nicolas Belot. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. Ik ben gezond en heb de wilskracht, dat zorgt vanzelf voor de continuïteit.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Food Achtergronden
Hudson Bar & Kitchen lanceert Schnitzelburger

Thuisblijvers van de wintersport hoeven dit jaar niet getreurd te zijn. Speciaal voor de wintersportfanaten die dit seizoen niet op de latten staan – en voor wie dat sowieso al niet van plan waren – lanceert restaurant Hudson Bar & Kitchen de Schnitzelburger. Zo hebben de thuisblijv...

Achtergronden Restaurant
Restaurant dicht vanwege lekkages

Restaurant Dolce Vita aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn vecht al tweeëneenhalf jaar tegen lekkages. Nu wordt de strijd opgegeven en het restaurant sluit per direct. zo lezen we op witteweekbladalphenaandenrijn.nl. Constructiefouten Het was niet voor het eerst dat er lekkages aan he...

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Roderik Seubers blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met chef-kok en restarauteur Roderik Seubers van restaurant de...

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: