Jubilerend restaurant Fred gerestyled

26 januari 2018 | David Bakker

Restaurant Fred in Rotterdam heeft afgelopen weken een grootscheepse restyling ondergaan. Het tweesterrenrestaurant van chef Fred Mustert heeft een nieuw warm eigentijds interieur gekregen met een aantal spraakmakende elementen. De restyling is de aftrap van de viering van het tienjarig bestaan van dit eigenzinnige restaurant in de Maasstad.

Het interieur van restaurant Fred is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een warm eigentijds interieur met een aantal spraakmakende items zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een opvallend lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak gaat. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende samen met eigenaar Fred Mustert voor het ontwerp.

Exclusief, bijzonder en stijlvol

Fred Mustert: “Na tien jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat weer met de tijd mee kon. Ik wilde geen hip trendgevoelig interieur, maar een bijzonder en stijlvol interieur met een exclusieve uitstraling. Ik vind dat we daar in geslaagd zijn, het resultaat is geweldig mooi geworden.”

Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject dat staat voor de signatuur van de eigenaar.

Fred Mustert: “Met het nieuwe plafond is de akoestiek enorm verbeterd waardoor de gast meer rust ervaart. Door een nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen gerechten veel beter uit. Ook de keuken- en de bedieningsbrigades hebben baat bij de voordelen van de verbeterde akoestiek, zij ervaren veel meer rust tijdens het service.”

Winedome

De op maat gemaakte geklimatiseerde winedome vervangt de klassieke wijnkasten en heeft nu een plaats gekregen bij de winetable. Het strakke moderne object is fraai geïntegreerd in het restaurant en zorgt voor een betere logistiek rondom de wijn.

De bijzondere kaaswagen waar restaurant Fred om bekend staat en die voor meerdere onderscheidingen heeft gezorgd, heeft een opvallende plaats gekregen. Fred Mustert: “De wagen is bij binnenkomst in de hal zichtbaar en is direct een conversation piece. De ruimte waarin hij staat is geklimatiseerd en geurvrij afsluitbaar. Ik ben heel blij met het resultaat, we hebben er samen met Jeroen Smeele en zijn team iets bijzonders van gemaakt.”

De toekomst

Restaurant Fred opende de deuren in 2008 en kreeg een ster in de Michelingids 2010, gevolgd door een tweede in de gids 2014. Daarvoor had Fred Mustert al ruim 20 jaar op sterniveau gekookt in andere zaken. Fred Mustert: “Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ondanks dat er veel op me afkomt blijft mijn focus op het restaurant, waar ik nog steeds dagelijks kook, geassisteerd door mijn trouwe rechterhand Nicolas Belot. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. Ik ben gezond en heb de wilskracht, dat zorgt vanzelf voor de continuïteit.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: