Jubilerend restaurant Fred gerestyled

26 januari 2018 | David Bakker

Restaurant Fred in Rotterdam heeft afgelopen weken een grootscheepse restyling ondergaan. Het tweesterrenrestaurant van chef Fred Mustert heeft een nieuw warm eigentijds interieur gekregen met een aantal spraakmakende elementen. De restyling is de aftrap van de viering van het tienjarig bestaan van dit eigenzinnige restaurant in de Maasstad.

Het interieur van restaurant Fred is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een warm eigentijds interieur met een aantal spraakmakende items zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een opvallend lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak gaat. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende samen met eigenaar Fred Mustert voor het ontwerp.

Exclusief, bijzonder en stijlvol

Fred Mustert: “Na tien jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat weer met de tijd mee kon. Ik wilde geen hip trendgevoelig interieur, maar een bijzonder en stijlvol interieur met een exclusieve uitstraling. Ik vind dat we daar in geslaagd zijn, het resultaat is geweldig mooi geworden.”

Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject dat staat voor de signatuur van de eigenaar.

Fred Mustert: “Met het nieuwe plafond is de akoestiek enorm verbeterd waardoor de gast meer rust ervaart. Door een nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen gerechten veel beter uit. Ook de keuken- en de bedieningsbrigades hebben baat bij de voordelen van de verbeterde akoestiek, zij ervaren veel meer rust tijdens het service.”

Winedome

De op maat gemaakte geklimatiseerde winedome vervangt de klassieke wijnkasten en heeft nu een plaats gekregen bij de winetable. Het strakke moderne object is fraai geïntegreerd in het restaurant en zorgt voor een betere logistiek rondom de wijn.

De bijzondere kaaswagen waar restaurant Fred om bekend staat en die voor meerdere onderscheidingen heeft gezorgd, heeft een opvallende plaats gekregen. Fred Mustert: “De wagen is bij binnenkomst in de hal zichtbaar en is direct een conversation piece. De ruimte waarin hij staat is geklimatiseerd en geurvrij afsluitbaar. Ik ben heel blij met het resultaat, we hebben er samen met Jeroen Smeele en zijn team iets bijzonders van gemaakt.”

De toekomst

Restaurant Fred opende de deuren in 2008 en kreeg een ster in de Michelingids 2010, gevolgd door een tweede in de gids 2014. Daarvoor had Fred Mustert al ruim 20 jaar op sterniveau gekookt in andere zaken. Fred Mustert: “Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ondanks dat er veel op me afkomt blijft mijn focus op het restaurant, waar ik nog steeds dagelijks kook, geassisteerd door mijn trouwe rechterhand Nicolas Belot. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. Ik ben gezond en heb de wilskracht, dat zorgt vanzelf voor de continuïteit.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: