Jubilerend restaurant Fred gerestyled

26 januari 2018 | David Bakker

Restaurant Fred in Rotterdam heeft afgelopen weken een grootscheepse restyling ondergaan. Het tweesterrenrestaurant van chef Fred Mustert heeft een nieuw warm eigentijds interieur gekregen met een aantal spraakmakende elementen. De restyling is de aftrap van de viering van het tienjarig bestaan van dit eigenzinnige restaurant in de Maasstad.

Het interieur van restaurant Fred is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een warm eigentijds interieur met een aantal spraakmakende items zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een opvallend lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak gaat. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende samen met eigenaar Fred Mustert voor het ontwerp.

Exclusief, bijzonder en stijlvol

Fred Mustert: “Na tien jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat weer met de tijd mee kon. Ik wilde geen hip trendgevoelig interieur, maar een bijzonder en stijlvol interieur met een exclusieve uitstraling. Ik vind dat we daar in geslaagd zijn, het resultaat is geweldig mooi geworden.”

Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject dat staat voor de signatuur van de eigenaar.

Fred Mustert: “Met het nieuwe plafond is de akoestiek enorm verbeterd waardoor de gast meer rust ervaart. Door een nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen gerechten veel beter uit. Ook de keuken- en de bedieningsbrigades hebben baat bij de voordelen van de verbeterde akoestiek, zij ervaren veel meer rust tijdens het service.”

Winedome

De op maat gemaakte geklimatiseerde winedome vervangt de klassieke wijnkasten en heeft nu een plaats gekregen bij de winetable. Het strakke moderne object is fraai geïntegreerd in het restaurant en zorgt voor een betere logistiek rondom de wijn.

De bijzondere kaaswagen waar restaurant Fred om bekend staat en die voor meerdere onderscheidingen heeft gezorgd, heeft een opvallende plaats gekregen. Fred Mustert: “De wagen is bij binnenkomst in de hal zichtbaar en is direct een conversation piece. De ruimte waarin hij staat is geklimatiseerd en geurvrij afsluitbaar. Ik ben heel blij met het resultaat, we hebben er samen met Jeroen Smeele en zijn team iets bijzonders van gemaakt.”

De toekomst

Restaurant Fred opende de deuren in 2008 en kreeg een ster in de Michelingids 2010, gevolgd door een tweede in de gids 2014. Daarvoor had Fred Mustert al ruim 20 jaar op sterniveau gekookt in andere zaken. Fred Mustert: “Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ondanks dat er veel op me afkomt blijft mijn focus op het restaurant, waar ik nog steeds dagelijks kook, geassisteerd door mijn trouwe rechterhand Nicolas Belot. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. Ik ben gezond en heb de wilskracht, dat zorgt vanzelf voor de continuïteit.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: