Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt.

Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen tot Country Winner én bekroond tot World’s Best in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’. In totaal werden vier Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner en mocht Jopen ook goud in ontvangst nemen.

World's Best

?Uit alle Country Winners in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’ werd Jopen 4-Granen Bokbier verkozen tot World’s Best. Op donderdag 21 september 2017 worden de World’s Best Beers 2017 uit iedere categorie gekozen. Het Bokbier van Jopen dingt mee in de categorie ‘Dark Beer’.? ?World’s Best Brown Ale
?Begin dit jaar viel Jopen 4-granen Bokbier tevens in de prijzen. In april 2017 won de herfstbok goud in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ bij de Dutch Beer Challenge. De karaktervolle Bok van Jopen heeft geroosterde en fruitige tonen. De Haarlemse brouwerij heeft aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe geroosterde roggemout toegevoegd.? Naast de awards voor Jopen 4-granen Bokbier, werden nog drie Jopenbieren Country Winner. De veelbekroonde Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, mag zich Country Winner noemen in de categorie ‘Pale Beer - IPA’. 

In de categorie ‘Speciality - Rye’ werd Jopen Viva el Rye, gebrouwen met 100% roggemout, verkozen tot Country Winner. Tot slot werd de Weizen Dubbelbok Jopen Johannieter Country Winner in de categorie ‘Dark Beer - Strong’. Jopen Ongelovige Thomas, Doubting Thomas, nam in deze categorie het goud mee naar huis.

?Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. Meer dan 1900 bieren uit 36 verschillende landen werden ingestuurd. Op donderdag 21 september 2017 worden in Londen de World’s Best Beers bekend gemaakt. 100 internationale brouwers, experts en journalisten beoordelen de bieren in de categorieën: Dark Beer, Flavored, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Speciality Beer, Stout & Porter en Wheat Beer.??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: