Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt.

Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen tot Country Winner én bekroond tot World’s Best in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’. In totaal werden vier Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner en mocht Jopen ook goud in ontvangst nemen.

World's Best

?Uit alle Country Winners in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’ werd Jopen 4-Granen Bokbier verkozen tot World’s Best. Op donderdag 21 september 2017 worden de World’s Best Beers 2017 uit iedere categorie gekozen. Het Bokbier van Jopen dingt mee in de categorie ‘Dark Beer’.? ?World’s Best Brown Ale
?Begin dit jaar viel Jopen 4-granen Bokbier tevens in de prijzen. In april 2017 won de herfstbok goud in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ bij de Dutch Beer Challenge. De karaktervolle Bok van Jopen heeft geroosterde en fruitige tonen. De Haarlemse brouwerij heeft aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe geroosterde roggemout toegevoegd.? Naast de awards voor Jopen 4-granen Bokbier, werden nog drie Jopenbieren Country Winner. De veelbekroonde Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, mag zich Country Winner noemen in de categorie ‘Pale Beer - IPA’. 

In de categorie ‘Speciality - Rye’ werd Jopen Viva el Rye, gebrouwen met 100% roggemout, verkozen tot Country Winner. Tot slot werd de Weizen Dubbelbok Jopen Johannieter Country Winner in de categorie ‘Dark Beer - Strong’. Jopen Ongelovige Thomas, Doubting Thomas, nam in deze categorie het goud mee naar huis.

?Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. Meer dan 1900 bieren uit 36 verschillende landen werden ingestuurd. Op donderdag 21 september 2017 worden in Londen de World’s Best Beers bekend gemaakt. 100 internationale brouwers, experts en journalisten beoordelen de bieren in de categorieën: Dark Beer, Flavored, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Speciality Beer, Stout & Porter en Wheat Beer.??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: