Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt.

Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen tot Country Winner én bekroond tot World’s Best in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’. In totaal werden vier Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner en mocht Jopen ook goud in ontvangst nemen.

World's Best

?Uit alle Country Winners in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’ werd Jopen 4-Granen Bokbier verkozen tot World’s Best. Op donderdag 21 september 2017 worden de World’s Best Beers 2017 uit iedere categorie gekozen. Het Bokbier van Jopen dingt mee in de categorie ‘Dark Beer’.? ?World’s Best Brown Ale
?Begin dit jaar viel Jopen 4-granen Bokbier tevens in de prijzen. In april 2017 won de herfstbok goud in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ bij de Dutch Beer Challenge. De karaktervolle Bok van Jopen heeft geroosterde en fruitige tonen. De Haarlemse brouwerij heeft aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe geroosterde roggemout toegevoegd.? Naast de awards voor Jopen 4-granen Bokbier, werden nog drie Jopenbieren Country Winner. De veelbekroonde Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, mag zich Country Winner noemen in de categorie ‘Pale Beer - IPA’. 

In de categorie ‘Speciality - Rye’ werd Jopen Viva el Rye, gebrouwen met 100% roggemout, verkozen tot Country Winner. Tot slot werd de Weizen Dubbelbok Jopen Johannieter Country Winner in de categorie ‘Dark Beer - Strong’. Jopen Ongelovige Thomas, Doubting Thomas, nam in deze categorie het goud mee naar huis.

?Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. Meer dan 1900 bieren uit 36 verschillende landen werden ingestuurd. Op donderdag 21 september 2017 worden in Londen de World’s Best Beers bekend gemaakt. 100 internationale brouwers, experts en journalisten beoordelen de bieren in de categorieën: Dark Beer, Flavored, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Speciality Beer, Stout & Porter en Wheat Beer.??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: