Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt.

Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen tot Country Winner én bekroond tot World’s Best in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’. In totaal werden vier Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner en mocht Jopen ook goud in ontvangst nemen.

World's Best

?Uit alle Country Winners in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’ werd Jopen 4-Granen Bokbier verkozen tot World’s Best. Op donderdag 21 september 2017 worden de World’s Best Beers 2017 uit iedere categorie gekozen. Het Bokbier van Jopen dingt mee in de categorie ‘Dark Beer’.? ?World’s Best Brown Ale
?Begin dit jaar viel Jopen 4-granen Bokbier tevens in de prijzen. In april 2017 won de herfstbok goud in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ bij de Dutch Beer Challenge. De karaktervolle Bok van Jopen heeft geroosterde en fruitige tonen. De Haarlemse brouwerij heeft aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe geroosterde roggemout toegevoegd.? Naast de awards voor Jopen 4-granen Bokbier, werden nog drie Jopenbieren Country Winner. De veelbekroonde Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, mag zich Country Winner noemen in de categorie ‘Pale Beer - IPA’. 

In de categorie ‘Speciality - Rye’ werd Jopen Viva el Rye, gebrouwen met 100% roggemout, verkozen tot Country Winner. Tot slot werd de Weizen Dubbelbok Jopen Johannieter Country Winner in de categorie ‘Dark Beer - Strong’. Jopen Ongelovige Thomas, Doubting Thomas, nam in deze categorie het goud mee naar huis.

?Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. Meer dan 1900 bieren uit 36 verschillende landen werden ingestuurd. Op donderdag 21 september 2017 worden in Londen de World’s Best Beers bekend gemaakt. 100 internationale brouwers, experts en journalisten beoordelen de bieren in de categorieën: Dark Beer, Flavored, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Speciality Beer, Stout & Porter en Wheat Beer.??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: