Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt.

Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen tot Country Winner én bekroond tot World’s Best in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’. In totaal werden vier Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner en mocht Jopen ook goud in ontvangst nemen.

World's Best

?Uit alle Country Winners in de categorie ‘Dark Beer - Brown Ale’ werd Jopen 4-Granen Bokbier verkozen tot World’s Best. Op donderdag 21 september 2017 worden de World’s Best Beers 2017 uit iedere categorie gekozen. Het Bokbier van Jopen dingt mee in de categorie ‘Dark Beer’.? ?World’s Best Brown Ale
?Begin dit jaar viel Jopen 4-granen Bokbier tevens in de prijzen. In april 2017 won de herfstbok goud in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ bij de Dutch Beer Challenge. De karaktervolle Bok van Jopen heeft geroosterde en fruitige tonen. De Haarlemse brouwerij heeft aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe geroosterde roggemout toegevoegd.? Naast de awards voor Jopen 4-granen Bokbier, werden nog drie Jopenbieren Country Winner. De veelbekroonde Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, mag zich Country Winner noemen in de categorie ‘Pale Beer - IPA’. 

In de categorie ‘Speciality - Rye’ werd Jopen Viva el Rye, gebrouwen met 100% roggemout, verkozen tot Country Winner. Tot slot werd de Weizen Dubbelbok Jopen Johannieter Country Winner in de categorie ‘Dark Beer - Strong’. Jopen Ongelovige Thomas, Doubting Thomas, nam in deze categorie het goud mee naar huis.

?Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. Meer dan 1900 bieren uit 36 verschillende landen werden ingestuurd. Op donderdag 21 september 2017 worden in Londen de World’s Best Beers bekend gemaakt. 100 internationale brouwers, experts en journalisten beoordelen de bieren in de categorieën: Dark Beer, Flavored, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Speciality Beer, Stout & Porter en Wheat Beer.??

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: