Opening Village door Jonnie en Thérèse

1 februari 2013
Opening Village door Jonnie en Thérèse

Op 4 februari wordt de eerste Village Gastronomique officieel geopend door Jonnie en Thérèse Boer van de Librije. De opening is om 12.30 uur in de Village tijdens de HorecaEvenTT.

*Nederland Villages Gastronomiques*
Koksgilde, Gastvrijheidsgilde en Culinaire Saisonnier hebben de handen ineengeslagen om in verschillende regio’s in Nederland Villages Gastronomiques te organiseren. Village Gastronomique is een dorp, waar vakmanschap in de horeca, ontmoeting van vakmensen in een ongedwongen en gezellige sfeer met een hapje en een drankje centraal staan, omlijst met live muziek. De village is puur voor vakmensen en vrij toegankelijk voor koks en gastheren/-vrouwen.

*Kookplein*
Onderdeel van de Village is een kookplein, waarop (top)chefs in jam kooksessies hun creaties laten zien en proeven. Theo van Rensch, president Koksgilde en SVH Meesterkok: "De chefs gaan bij de standhouders in de village letterlijk winkelen en laden hun winkelwagen vol met producten waar ze dan mee aan de slag gaan. Dat wordt om kicken!"

*Gastvrijheidsplein*
Ook is er een gastvrijheidsplein, waar gastheren en gastvrouwen demo’s, kennistests, productinformatie en meer laten zien. Ton Ververs, voorzitter Gastvrijheidsgilde: "Eindelijk komt er een plein voor gastheerschap. Ik vind dat geweldig. We proberen daar ons mooie vak zichtbaar te maken. Ik hoop ook dat met deze aandacht het gastheerschap in de horeca een nieuwe impuls krijgt. Dat is echt nodig."

*Meerdere edities*
Norbert Koreman, al lange tijd organisator van Village Culinair: "We zijn erg blij dat de samenwerking met de beide gilden er nu is. Samen wordt het alleen maar beter. Ik vind ook dat de village nu echt een toevoeging is op bestaande beurzen omdat vakmanschap in zowel de keuken als de bediening centraal staat. Dit wordt gegarandeerd een succes en ik hoop ook dat vele vrienden van de gilden en andere toeleveranciers zich aan zullen sluiten bij dit nieuwe initiatief. Het is de bedoeling 4 tot 6 keer per jaar in verschillende regio's de Villages Gastronomiques te organiseren."

*Foto*: Jonnie en Thérèse Boer
~De Librije~

Overig nieuws