Jan en Corry Gaastra openen restaurant Bisque in Groningen  

1 september 2020 | Thijs Jacobs

Chef Jan en gastvrouw Corry Gaastra hebben op 2 juli 2020 restaurant Bisque in de stad Groningen geopend. Het echtpaar, dat in 2019 hun toprestaurant Koriander in Drachten verkocht, serveert er betaalbaar eten op niveau in een intieme huiskamersfeer.  Het restaurant is vernoemd naar een van de lievelingsgerechten van chef Jan Gaastra.

Een jaar na de verkoop van hun restaurant Koriander in Drachten, openen chef Jan (61) en gastvrouw Corry (56) Gaastra hun nieuwe restaurant Bisque in Groningen. Het restaurant is gevestigd op de locatie van het voormalige restaurant Alice aan de Verlengde Hereweg aan de zuidkant van de stad Groningen.

Het pand werd opgeknapt en voorzien van een compleet nieuw interieur.
Jan en Corry Gaastra: “De plannen om bij ons thuis een kleinschalige bed & breakfast te beginnen waar we zouden koken voor onze gasten hebben we ingewisseld toen we dit pand in Groningen tegenkwamen. We kennen Groningen goed en het is een fijne grote stad met bedrijvigheid en de gezelligheid van een universiteitsstad. Ook het achterland met Haren en Paterswolde op een steenworp afstand is aantrekkelijk.”

Koken in eigen stijl

Jan Gaastra: “Ik blijf koken in mijn eigen stijl. Dat betekent lekker en herkenbaar eten gebaseerd op de Franse keuken, modern gepresenteerd en betaalbaar. Vanzelfsprekend maken we alles ambachtelijk in eigen keuken, ook het brood en de patisserie. Naast het menu is er een kleine à la carte kaart met specials. De specials zijn klassiekers die ik vaak al jarenlang kook, zoals mijn bisque. En natuurlijk vergeten we ook de liefhebber van de vegetarische keuken niet. Een viergangenmenu kost 45 euro.”

In de keuken wordt Jan Gaastra geassisteerd door twee koks, aan de voorkant nemen Corry Gaastra en dochter Sabine Gaastra de honneurs waar. Bisque is vernoemd naar de smaakvolle schaaldierensoep, een van de lievelingsgerechten van de chef. Jan Gaastra: “Als ik uit eten ga eet ik graag bisque. Daarnaast is bisque een goede graadmeter voor de kookkunsten van een kok. De bisque was in Koriander al een van de klassiekers en vanzelfsprekend staat hij in Groningen ook op de kaart.”

Het restaurant biedt plaats aan 30 gasten. Corry Gaastra: “We houden van een ruim opgezet restaurant waarin de gast veel privacy heeft. Ook zonder de anderhalvemeter-voorschriften in verband met het coronavirus stonden de tafels al ver uit elkaar, we leveren nu amper stoelen in. Het restaurant is volledig op de schop gegaan. Het is ingericht met warme tinten en comfortabele lederen stoelen en banken. Het resultaat is een restaurant met een intiem huiskamergevoel.”

Restaurant Bisque ligt aan de zuidkant van de stad Groningen aan de Verlengde Hereweg 46 in de wijk Helpman Oost. Bisque is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website www.restaurantbisque.nl/.

Over Corry en Jan Gaastra

Gastvrouw Corry en chef Jan Gaastra openden in 1995 hun restaurant Koriander in het Friese Burgum (Bergum), dat ze in 2000 verhuisden naar Drachten. Corry was afkomstig uit het onderwijs en Jan had na zijn koksopleiding bij bedrijven als Lauswolt in Beetsterzwaag, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Excelsior in Amsterdam gewerkt voor ze hun eigen restaurant startten. Met hun goede keuken en hartelijke gastvrijheid behaalde het paar met Koriander veel successen. Het restaurant verwierf in 1999 een Michelinster en stond in toonaangevende restaurantgidsen.

In 2019 verkochten zij Koriander om in juli 2020 restaurant Bisque in Groningen te openen. Bisque is vernoemd naar die heerlijke schaaldierensoep met zijn intense smaak en die een van de favoriete gerechten is van Jan Gaastra.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: