Jan en Corry Gaastra openen restaurant Bisque in Groningen  

1 september 2020 | Thijs Jacobs

Chef Jan en gastvrouw Corry Gaastra hebben op 2 juli 2020 restaurant Bisque in de stad Groningen geopend. Het echtpaar, dat in 2019 hun toprestaurant Koriander in Drachten verkocht, serveert er betaalbaar eten op niveau in een intieme huiskamersfeer.  Het restaurant is vernoemd naar een van de lievelingsgerechten van chef Jan Gaastra.

Een jaar na de verkoop van hun restaurant Koriander in Drachten, openen chef Jan (61) en gastvrouw Corry (56) Gaastra hun nieuwe restaurant Bisque in Groningen. Het restaurant is gevestigd op de locatie van het voormalige restaurant Alice aan de Verlengde Hereweg aan de zuidkant van de stad Groningen.

Het pand werd opgeknapt en voorzien van een compleet nieuw interieur.
Jan en Corry Gaastra: “De plannen om bij ons thuis een kleinschalige bed & breakfast te beginnen waar we zouden koken voor onze gasten hebben we ingewisseld toen we dit pand in Groningen tegenkwamen. We kennen Groningen goed en het is een fijne grote stad met bedrijvigheid en de gezelligheid van een universiteitsstad. Ook het achterland met Haren en Paterswolde op een steenworp afstand is aantrekkelijk.”

Koken in eigen stijl

Jan Gaastra: “Ik blijf koken in mijn eigen stijl. Dat betekent lekker en herkenbaar eten gebaseerd op de Franse keuken, modern gepresenteerd en betaalbaar. Vanzelfsprekend maken we alles ambachtelijk in eigen keuken, ook het brood en de patisserie. Naast het menu is er een kleine à la carte kaart met specials. De specials zijn klassiekers die ik vaak al jarenlang kook, zoals mijn bisque. En natuurlijk vergeten we ook de liefhebber van de vegetarische keuken niet. Een viergangenmenu kost 45 euro.”

In de keuken wordt Jan Gaastra geassisteerd door twee koks, aan de voorkant nemen Corry Gaastra en dochter Sabine Gaastra de honneurs waar. Bisque is vernoemd naar de smaakvolle schaaldierensoep, een van de lievelingsgerechten van de chef. Jan Gaastra: “Als ik uit eten ga eet ik graag bisque. Daarnaast is bisque een goede graadmeter voor de kookkunsten van een kok. De bisque was in Koriander al een van de klassiekers en vanzelfsprekend staat hij in Groningen ook op de kaart.”

Het restaurant biedt plaats aan 30 gasten. Corry Gaastra: “We houden van een ruim opgezet restaurant waarin de gast veel privacy heeft. Ook zonder de anderhalvemeter-voorschriften in verband met het coronavirus stonden de tafels al ver uit elkaar, we leveren nu amper stoelen in. Het restaurant is volledig op de schop gegaan. Het is ingericht met warme tinten en comfortabele lederen stoelen en banken. Het resultaat is een restaurant met een intiem huiskamergevoel.”

Restaurant Bisque ligt aan de zuidkant van de stad Groningen aan de Verlengde Hereweg 46 in de wijk Helpman Oost. Bisque is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website www.restaurantbisque.nl/.

Over Corry en Jan Gaastra

Gastvrouw Corry en chef Jan Gaastra openden in 1995 hun restaurant Koriander in het Friese Burgum (Bergum), dat ze in 2000 verhuisden naar Drachten. Corry was afkomstig uit het onderwijs en Jan had na zijn koksopleiding bij bedrijven als Lauswolt in Beetsterzwaag, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Excelsior in Amsterdam gewerkt voor ze hun eigen restaurant startten. Met hun goede keuken en hartelijke gastvrijheid behaalde het paar met Koriander veel successen. Het restaurant verwierf in 1999 een Michelinster en stond in toonaangevende restaurantgidsen.

In 2019 verkochten zij Koriander om in juli 2020 restaurant Bisque in Groningen te openen. Bisque is vernoemd naar die heerlijke schaaldierensoep met zijn intense smaak en die een van de favoriete gerechten is van Jan Gaastra.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: