Investeringsmaatschappij koopt Loetje

2 oktober 2019 | Redactie

Investeringsmaatschappij Waterland neemt een belang in  biefstukkenrestaurant Loetje. Vorig jaar nam Waterland ook al Debuut Horeca over. Hiermee creëert Waterland een restaurantgroep met meer dan vijftig locaties. Het doel is om de positie uit te breiden en versnelde groei te realiseren op nieuwe locaties, zowel autonoom als middels acquisities.

Loetje, bekend om de Lekkerste Biefstuk van Nederland, is begonnen in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bijgekomen en met de recente opening van Loetje Den Haag zijn er inmiddels 19 locaties.

Waterland heeft in 2018 een belang genomen in Debuut Horeca, marktleider in all-day concepten. Debuut is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht en heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees onder beheer. De toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren.

Over Loetje
Loetje heeft ca. 1.300 medewerkers en 19 verschillende restaurants op diverse plaatsen in het land. Het oudste filiaal, Café Loetje in Amsterdam, bestaat ruim 40 jaar. Geen Loetje is hetzelfde, maar de lekkerste biefstuk die Loetje serveert is in heel Nederland bekend. De malse ossenhaasbiefstuk wordt standaard opgediend in de eigen jus met wit brood en is heerlijk met salade en friet. Naast restaurants heeft Loetje ook vergaderlocaties.

Over Debuut Horeca
Debuut Horeca is actief in Nederland op horecagebied en is in 1983 begonnen met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht. Debuut heeft inmiddels meer dan 30 restaurant/café-bar concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees en er zijn circa 1.500 medewerkers werkzaam. Het doel van Debuut is toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Over Waterland
Waterland is een onafhankelijke Europese participatiemaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met aanzienlijke financiële middelen en grondige sectorkennis, geeft Waterland haar portefeuilleondernemingen de mogelijkheden om sneller te groeien, zowel organisch als door middel van overnames. Tot op heden heeft Waterland geïnvesteerd in meer dan 500 bedrijven en heeft een beheerd vermogen van 6 miljard euro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: