Investeringsmaatschappij koopt Loetje

2 oktober 2019 | Redactie

Investeringsmaatschappij Waterland neemt een belang in  biefstukkenrestaurant Loetje. Vorig jaar nam Waterland ook al Debuut Horeca over. Hiermee creëert Waterland een restaurantgroep met meer dan vijftig locaties. Het doel is om de positie uit te breiden en versnelde groei te realiseren op nieuwe locaties, zowel autonoom als middels acquisities.

Loetje, bekend om de Lekkerste Biefstuk van Nederland, is begonnen in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bijgekomen en met de recente opening van Loetje Den Haag zijn er inmiddels 19 locaties.

Waterland heeft in 2018 een belang genomen in Debuut Horeca, marktleider in all-day concepten. Debuut is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht en heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees onder beheer. De toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren.

Over Loetje
Loetje heeft ca. 1.300 medewerkers en 19 verschillende restaurants op diverse plaatsen in het land. Het oudste filiaal, Café Loetje in Amsterdam, bestaat ruim 40 jaar. Geen Loetje is hetzelfde, maar de lekkerste biefstuk die Loetje serveert is in heel Nederland bekend. De malse ossenhaasbiefstuk wordt standaard opgediend in de eigen jus met wit brood en is heerlijk met salade en friet. Naast restaurants heeft Loetje ook vergaderlocaties.

Over Debuut Horeca
Debuut Horeca is actief in Nederland op horecagebied en is in 1983 begonnen met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht. Debuut heeft inmiddels meer dan 30 restaurant/café-bar concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees en er zijn circa 1.500 medewerkers werkzaam. Het doel van Debuut is toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Over Waterland
Waterland is een onafhankelijke Europese participatiemaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met aanzienlijke financiële middelen en grondige sectorkennis, geeft Waterland haar portefeuilleondernemingen de mogelijkheden om sneller te groeien, zowel organisch als door middel van overnames. Tot op heden heeft Waterland geïnvesteerd in meer dan 500 bedrijven en heeft een beheerd vermogen van 6 miljard euro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: