Interview: Michiel Deenik

22 september 2011
Interview: Michiel Deenik

Het hoofdstedelijke visrestaurant Visaandeschelde bestaat 12,5 jaar. In die tijd is er veel veranderd: de zaak is twee keer in een nieuwe jas gestoken, een tweede restaurant ligt in het verschiet. Er is ook veel gebleven: hardlopers als bouillabaisse en ‘Salade Visaandeschelde’ hebben al twaalf jaar dezelfde receptuur. Eigenaar Michiel Deenik: “Verandering is mooi, maar het mag niet zo zijn dat je ineens een andere keuken hebt.”

Het visrestaurant aan het Scheldeplein zit zeven dagen per week vol met Amsterdamse gourmets en internationale congresgangers die de nabijgelegen RAI hebben bezocht. Wat is het geheim van eigenaar Michiel Deenik?
“Een betrouwbaar en deskundig team; ik kan het natuurlijk niet alleen. Als je jonge leerling-koks en gastheren/-vrouwen goed opleidt, kun je ze in de toekomst terugvragen in je restaurant. We hollen niet achter de topchefs en hun gerechten aan, maar bedenken zelf gerechten en laten ons inspireren in binnen- en buitenland.” Deenik plaatst kanttekeningen bij de ‘tuintjescultuur’: “Tegenwoordig zie je zoveel bloemetjes, kruidjes en ‘babygroentetjes’ op het bord. Het ziet er wel leuk uit, maar is vaak slecht uitgevoerd. Serveer dan liever een mooi stuk vis of vlees zonder al teveel poespas.”

"Lees het volledige interview in dit nummer van De Restaurant Krant":http://www.derestaurantkrant.nl/blad/23/

Overig nieuws