Internationale trend: Mexican lunch

13 oktober 2016 | Thijs Jacobs

2016. Het jaar waarin Mexicaans eten ook de lunchkaart verovert in Nederland. Vorig jaar waren de Aziatische keukens nog helemaal ‘hot’, maar de focus is verlegd naar het land van de bonen, taco’s en quesadilla’s.

Het is nog niet zo lang geleden dat Italiaanse kruiden het toppunt van exotische smaak waren en Mexicaans eten het pittigste dat je je kon voorstellen. In een korte tijd is het Nederlandse smaakpalet veranderd en Mexicaans eten enigszins uit de gratie gevallen. Gelukkig is deze keuken weer helemaal in opkomst, want vanuit Mexico komen de heerlijkste gerechten die ook bij de lunch niet misstaan. Ter inspiratie geven we je de top 3 Mexicaanse klassiekers.

  1. Taco

De taco is een traditioneel Mexicaans gerecht dat meestal wordt geserveerd in een tortilla, gemaakt van maïs. De vulling bestaat meestal uit vlees, maar 2016 wordt het jaar van de spannende vullingen. Probeer eens een vulling met garnalen of vis en maak het af met verse koriander en een frisse yoghurtsaus.

  1. Bonen

De Mexicaanse keuken staat bekend om de gerechten waarin bonen zijn verwerkt. Bonensoep is een stevige en pittige suggestie voor je menukaart, maar als bijgerecht kunnen Mexicaanse pintobonen ook zeer smakelijk zijn. In het Nederlands heten ze kievitsbonen, waarschijnlijk omdat de tekening lijkt op die van een kievitsei. Foodwatchers zijn ervan overtuigd dat bonen weldra bekend staan als nieuwe ‘superfood’.

  1. Burrito

Ook de burrito heeft de tortilla, vervaardigd uit tarwebloem, als belangrijk onderdeel. Deze wordt meestal gevuld met pepers, groenten, kaas, bonen en vlees en daarna opgerold. Een ideaal gerecht om mee te nemen of voor een snelle lunch. De naam burrito komt van het Spaanse ‘burro’, wat ‘ezeltje’ betekent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: