Internationale trend: Mexican lunch

13 oktober 2016 | Thijs Jacobs

2016. Het jaar waarin Mexicaans eten ook de lunchkaart verovert in Nederland. Vorig jaar waren de Aziatische keukens nog helemaal ‘hot’, maar de focus is verlegd naar het land van de bonen, taco’s en quesadilla’s.

Het is nog niet zo lang geleden dat Italiaanse kruiden het toppunt van exotische smaak waren en Mexicaans eten het pittigste dat je je kon voorstellen. In een korte tijd is het Nederlandse smaakpalet veranderd en Mexicaans eten enigszins uit de gratie gevallen. Gelukkig is deze keuken weer helemaal in opkomst, want vanuit Mexico komen de heerlijkste gerechten die ook bij de lunch niet misstaan. Ter inspiratie geven we je de top 3 Mexicaanse klassiekers.

  1. Taco

De taco is een traditioneel Mexicaans gerecht dat meestal wordt geserveerd in een tortilla, gemaakt van maïs. De vulling bestaat meestal uit vlees, maar 2016 wordt het jaar van de spannende vullingen. Probeer eens een vulling met garnalen of vis en maak het af met verse koriander en een frisse yoghurtsaus.

  1. Bonen

De Mexicaanse keuken staat bekend om de gerechten waarin bonen zijn verwerkt. Bonensoep is een stevige en pittige suggestie voor je menukaart, maar als bijgerecht kunnen Mexicaanse pintobonen ook zeer smakelijk zijn. In het Nederlands heten ze kievitsbonen, waarschijnlijk omdat de tekening lijkt op die van een kievitsei. Foodwatchers zijn ervan overtuigd dat bonen weldra bekend staan als nieuwe ‘superfood’.

  1. Burrito

Ook de burrito heeft de tortilla, vervaardigd uit tarwebloem, als belangrijk onderdeel. Deze wordt meestal gevuld met pepers, groenten, kaas, bonen en vlees en daarna opgerold. Een ideaal gerecht om mee te nemen of voor een snelle lunch. De naam burrito komt van het Spaanse ‘burro’, wat ‘ezeltje’ betekent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: