Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

5 juni 2020 | Thijs Jacobs

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. Vanaf 1 juli kun je bij Insight Beach de hele zomer - geheel corona proof - relaxen aan het water op het meest luxe stadsstrand van Brabant, midden in Eindhoven.

Hart onder de riem

Ondernemers Robert Pietersen (Insight Events), Jozef Minkels (bouwbedrijf Minkel Montage), Bart Francois (Natuurzwembad De IJzeren Man), Pascal Ariëns (restaurant By Pascal) en Jeroen van Schie (De Conceptenmakelaar) hebben kosten nog moeite gespaard om in deze lastige tijden de bouw, horeca en culturele sector weer aan te zwengelen. Door COVID-19 lag het werk in deze sectoren maandenlang stil. “Met het pop-up concept Insight Beach zetten we honderden dj’s, bouwers, horecapersoneel en leveranciers weer aan het werk,” legt Jeroen van Schie uit. “Dit is een injectie om samen weer mooie dingen te kunnen doen, op hoog en professioneel niveau.”

Luxe aan het water

Bij Insight Beach moet je denken aan een blend tussen beroemde clubs als Nikki Beach (Miami, Marbella), Ushuaia en Blue Marlin (Ibiza). Denk aan luxe strandbedden, heerlijke drankjes, de beste bites en lekkere beats. Via de website bestel je van tevoren een luxe bed of speciale Cabana voor twee personen en word je bij aankomst door één van de hostesses naar je plek gebracht. Je kunt kiezen tussen een ticket voor de middag of avond, met maximaal 99 andere mensen. Wie beide dagdelen wil blijven, krijgt korting middels een day ticket. Een fles champagne van Moët & Chandon en een kleine goody bag zijn ‘on the house’.

Bites by Pascal

Op het grote, zonovergoten terras aan het water kun je ook heerlijk eten. Bestellen doe je gewoon vanaf je bedje. Op de kaart staan bijzondere gerechten van top-chef Pascal Ariëns van restaurant By Pascal (Oosterhout). Denk aan frisse sushi, de beste oesters en kaviaar, king krab, kreeft of een luxe fruit de mer. Liever vlees dan vis? Geniet dan van een heerlijke minihamburger van Wagyu beef of een sappige entrecote met frietjes. Uiteraard staan er ook lichte bites zoals vers fruit en een aantal vegetarische gerechten op het menu.

Culturele injectie

Bij elk bedje (met zachte handdoeken!) hangen twee koptelefoons waarmee je kunt genieten van de lekkerste beats van Nederlandse top dj’s die live draaien vanaf het terras. De hele dag door worden de aanwezigen getrakteerd op spectaculaire optredens ondersteund met visuele effecten. ‘Ook de culturele sector zit te springen om weer aan het werk te gaan. Wij kunnen gelukkig weer talloze artiesten een betaalde plek bieden binnen de grenzen van ons concept. Daarnaast supporten we ook diverse landelijk bekende organisaties door een samenwerking op te starten. Dit project voelt als een grote kruisbestuiving en dat voelt goed’, aldus Van Schie.

* De regels van het RIVM worden strikt nageleefd. Alle (bijzet)tafels en strandbedden staan op het terras 1,5 meter uit elkaar. Binnen is er geen toegang voor publiek. De toiletten, kleed- en doucheruimtes worden regelmatig gecheckt en zorgvuldig schoongehouden.

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: