Inschrijving Dobla Pastry Battle 2023 geopend

Auteur: Redactie
Events 16 november 2022
Inschrijving Dobla Pastry Battle 2023 geopend

Op de komende editie van de Horecava sluit Dobla wederom af met de The Dobla Pastry Battle, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Deelnemende teams bestaande uit koks en patissiers strijden in drie rondes om de titel. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava op donderdag 12 januari 2023.

Met deze wedstrijd willen Dobla en het Gastronomisch Gilde een podium creëren voor chocolade en patisserie. Het thema van de Dobla Pastry Battle 2023 is ‘Inspired by nature’. De natuur is de afgelopen jaren een steeds groter wordende inspiratiebron in de gastronomie. Plantaardig koken is enorm in opkomst en de natuur geeft ons ook inspiratie voor de gerechten. We tonen meer respect maar komen ook steeds meer in contact met de natuur.

Drie opdrachten

Deelnemers moeten 3 opdrachten voltooien:

- Een klassieke dessert taart met twee seizoensgroenten;
- Tweemaal acht friandises waarvan eenmaal op basis van noten en eenmaal op basis van fruit;
- Zes dessert met minimaal drie verschillende texturen.

Voor deze editie zullen Bart de Gans namens Dobla en Joeri Vandekerkhove namens het Nederlands Patisserie Team plaatsnemen in de jury. Het 3e jurylid is nog een verrassing en zal op de dag zelf onthuld worden.

De uiterste inschrijfdatum voor deelname aan The Dobla Pastry Battle 2023 is 9 december 2022 en is mogelijk via de website van het Gastronomisch Gilde

Foto: Winnaars editie 2020 Leendert Klaassens en Ailean Klaassens 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws