Nieuw op Horecava: ‘The Dobla Pastry Battle’ 

6 september 2017 | Roy Spijker

‘The Dobla Pastry Battle’ vindt over de hele wereld plaats. Na de editie in Dubai volgt deze battle nu voor het eerst in Amsterdam, tijdens de aankomende Horecava op donderdag 11 januari, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Deelname aan de wedstrijd staat open voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven. De Horecava, vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, wordt gehouden van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

Deelnemende teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling strijden in 3 rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018’. De kampioens-belt en een hoofdprijs van € 2.500,- cash lonken naar de winnaars. De rondes bestaan uit het maken van een dessert taart en friandises, en de mysterieuze black box opdracht. 

De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door publiek en via live feeds op onder andere Facebook.

Inschrijven 
Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen. Inschrijven voor ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018 kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 15 september 2017. 

Organisatie
‘The Dobla Pastry Battle’ wordt door Dobla in diverse landen georganiseerd, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Dobla in Alkmaar staat garant voor top-patisserie; niet alleen bonbons en taarten, maar ook honderden andere chocoladeproducten in allerlei vormen, maten en smaken. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: