Nieuw op Horecava: ‘The Dobla Pastry Battle’ 

6 september 2017 | Roy Spijker

‘The Dobla Pastry Battle’ vindt over de hele wereld plaats. Na de editie in Dubai volgt deze battle nu voor het eerst in Amsterdam, tijdens de aankomende Horecava op donderdag 11 januari, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Deelname aan de wedstrijd staat open voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven. De Horecava, vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, wordt gehouden van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

Deelnemende teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling strijden in 3 rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018’. De kampioens-belt en een hoofdprijs van € 2.500,- cash lonken naar de winnaars. De rondes bestaan uit het maken van een dessert taart en friandises, en de mysterieuze black box opdracht. 

De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door publiek en via live feeds op onder andere Facebook.

Inschrijven 
Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen. Inschrijven voor ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018 kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 15 september 2017. 

Organisatie
‘The Dobla Pastry Battle’ wordt door Dobla in diverse landen georganiseerd, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Dobla in Alkmaar staat garant voor top-patisserie; niet alleen bonbons en taarten, maar ook honderden andere chocoladeproducten in allerlei vormen, maten en smaken. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: