Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

25 september 2013 |
Indonesisch restaurant lid Euro-Toques<

Indonesisch restaurant Tandjong Priok uit het Friese Arum is het nieuwste lid van Euro-Toques en breidt tevens uit met een tweede, Thais, restaurant. Met het lidmaatschap wordt het restaurant
van ladychef Esther Gerlsma en haar partner Sicco het eerste Indonesische restaurant dat toetreedt tot de restaurantvereniging die ambacht en gezonde voeding hoog in het vaandel heeft staan.

Leveranciers aanwezig
De inauguratie zal eind september worden verricht door Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Frysl?n, Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques en Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Tevens is een aantal vaste leveranciers als boeren, jagers, vissers en ambachtelijke slagers aanwezig, omdat juist zij het mogelijk maken om in Tandjong Priok met natuurzuivere producten te werken.

Onthulling naam
Tijdens de inauguratie wordt bovendien de naam van het nieuwe Thaise restaurant bekend worden gemaakt. Chef en eigenaar Esther Gerlsma: “Ik eet graag Thais en ben ondanks mijn Indonesische achtergrond geïntrigeerd door de Thaise keuken. Omdat ik de ambitie heb om naast de Indonesische keuken ook de Thaise keuken te koken, en omdat ik mijn horizon wil verbreden, volgde ik een chefsopleiding aan een gerenommeerde kookschool in Bangkok. Ik ben heel blij dat ik nu mijn eigen Thaise restaurant kan openen in het noorden van het land, want in deze regio zijn nauwelijks restaurants waar authentiek Thais gekookt wordt.”

Apart onder één dak
Om de Indonesische en Thaise keukens niet met elkaar te vermengen, is bewust gekozen voor een afzonderlijk Thais restaurant dat is gevestigd in de inpandige Kampong van de boerderij waarin het bestaande restaurant is gevestigd.

Op de foto: Esther Gerlsma (links) met een van de parttime keukenmedewerkers

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: