Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

25 september 2013
Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

Indonesisch restaurant Tandjong Priok uit het Friese Arum is het nieuwste lid van Euro-Toques en breidt tevens uit met een tweede, Thais, restaurant. Met het lidmaatschap wordt het restaurant
van ladychef Esther Gerlsma en haar partner Sicco het eerste Indonesische restaurant dat toetreedt tot de restaurantvereniging die ambacht en gezonde voeding hoog in het vaandel heeft staan.

*Leveranciers aanwezig*
De inauguratie zal eind september worden verricht door Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Frysl?n, Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques en Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Tevens is een aantal vaste leveranciers als boeren, jagers, vissers en ambachtelijke slagers aanwezig, omdat juist zij het mogelijk maken om in Tandjong Priok met natuurzuivere producten te werken.

*Onthulling naam*
Tijdens de inauguratie wordt bovendien de naam van het nieuwe Thaise restaurant bekend worden gemaakt. Chef en eigenaar Esther Gerlsma: “Ik eet graag Thais en ben ondanks mijn Indonesische achtergrond geïntrigeerd door de Thaise keuken. Omdat ik de ambitie heb om naast de Indonesische keuken ook de Thaise keuken te koken, en omdat ik mijn horizon wil verbreden, volgde ik een chefsopleiding aan een gerenommeerde kookschool in Bangkok. Ik ben heel blij dat ik nu mijn eigen Thaise restaurant kan openen in het noorden van het land, want in deze regio zijn nauwelijks restaurants waar authentiek Thais gekookt wordt.”

*Apart onder één dak*
Om de Indonesische en Thaise keukens niet met elkaar te vermengen, is bewust gekozen voor een afzonderlijk Thais restaurant dat is gevestigd in de inpandige Kampong van de boerderij waarin het bestaande restaurant is gevestigd.

Op de foto: Esther Gerlsma (links) met een van de parttime keukenmedewerkers

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws