Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

25 september 2013 |
Indonesisch restaurant lid Euro-Toques<

Indonesisch restaurant Tandjong Priok uit het Friese Arum is het nieuwste lid van Euro-Toques en breidt tevens uit met een tweede, Thais, restaurant. Met het lidmaatschap wordt het restaurant
van ladychef Esther Gerlsma en haar partner Sicco het eerste Indonesische restaurant dat toetreedt tot de restaurantvereniging die ambacht en gezonde voeding hoog in het vaandel heeft staan.

Leveranciers aanwezig
De inauguratie zal eind september worden verricht door Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Frysl?n, Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques en Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Tevens is een aantal vaste leveranciers als boeren, jagers, vissers en ambachtelijke slagers aanwezig, omdat juist zij het mogelijk maken om in Tandjong Priok met natuurzuivere producten te werken.

Onthulling naam
Tijdens de inauguratie wordt bovendien de naam van het nieuwe Thaise restaurant bekend worden gemaakt. Chef en eigenaar Esther Gerlsma: “Ik eet graag Thais en ben ondanks mijn Indonesische achtergrond geïntrigeerd door de Thaise keuken. Omdat ik de ambitie heb om naast de Indonesische keuken ook de Thaise keuken te koken, en omdat ik mijn horizon wil verbreden, volgde ik een chefsopleiding aan een gerenommeerde kookschool in Bangkok. Ik ben heel blij dat ik nu mijn eigen Thaise restaurant kan openen in het noorden van het land, want in deze regio zijn nauwelijks restaurants waar authentiek Thais gekookt wordt.”

Apart onder één dak
Om de Indonesische en Thaise keukens niet met elkaar te vermengen, is bewust gekozen voor een afzonderlijk Thais restaurant dat is gevestigd in de inpandige Kampong van de boerderij waarin het bestaande restaurant is gevestigd.

Op de foto: Esther Gerlsma (links) met een van de parttime keukenmedewerkers

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: