Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

25 september 2013 |
Indonesisch restaurant lid Euro-Toques<

Indonesisch restaurant Tandjong Priok uit het Friese Arum is het nieuwste lid van Euro-Toques en breidt tevens uit met een tweede, Thais, restaurant. Met het lidmaatschap wordt het restaurant
van ladychef Esther Gerlsma en haar partner Sicco het eerste Indonesische restaurant dat toetreedt tot de restaurantvereniging die ambacht en gezonde voeding hoog in het vaandel heeft staan.

Leveranciers aanwezig
De inauguratie zal eind september worden verricht door Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Frysl?n, Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques en Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Tevens is een aantal vaste leveranciers als boeren, jagers, vissers en ambachtelijke slagers aanwezig, omdat juist zij het mogelijk maken om in Tandjong Priok met natuurzuivere producten te werken.

Onthulling naam
Tijdens de inauguratie wordt bovendien de naam van het nieuwe Thaise restaurant bekend worden gemaakt. Chef en eigenaar Esther Gerlsma: “Ik eet graag Thais en ben ondanks mijn Indonesische achtergrond geïntrigeerd door de Thaise keuken. Omdat ik de ambitie heb om naast de Indonesische keuken ook de Thaise keuken te koken, en omdat ik mijn horizon wil verbreden, volgde ik een chefsopleiding aan een gerenommeerde kookschool in Bangkok. Ik ben heel blij dat ik nu mijn eigen Thaise restaurant kan openen in het noorden van het land, want in deze regio zijn nauwelijks restaurants waar authentiek Thais gekookt wordt.”

Apart onder één dak
Om de Indonesische en Thaise keukens niet met elkaar te vermengen, is bewust gekozen voor een afzonderlijk Thais restaurant dat is gevestigd in de inpandige Kampong van de boerderij waarin het bestaande restaurant is gevestigd.

Op de foto: Esther Gerlsma (links) met een van de parttime keukenmedewerkers

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: