IJslandse topchef kookt op Folie Culinaire

30 mei 2016 |
IJslandse topchef kookt op Folie Culinaire<

Folie Culinaire, het internationale event voor de gastronomie, maakt weer een nieuwe chef bekend: Thrainn Freyr Vigfusson. Thrainn is de
voormalige chef van Lava restaurant, het restaurant van de Blue Lagoon, een weldadige oase in het rauwe IJsland.

IJslandse gastronomie
Hij is toonaangevend in zijn combinaties, met respect voor de tradities en grondstoffen die IJsland te bieden heeft. Hij was het die IJsland in 2010 naar de 7e plaats bij de Bocuse d’Or kookte. Nu, 'inbetween jobs', spendeert hij zijn tijd aan het verwezenlijken van zijn grote droom: een eigen zaak, de wereld rondtrekken om de IJslandse gastronomie te promoten en het onder zijn hoede nemen van het IJslandse culinaire team. Als winnaar van 2 gouden medailles in 2014 bij The World Culinary Cup, is hij een van IJslands toonaangevende chefs. Hij groeide op in het noorden, waar hij in de zaak van zijn vader besmet raakte met het gastronomievirus, dat hij nooit meer heeft losgelaten. Hij deed ervaring op in Frankrijk en Londen, maar werd het meest gevormd in restaurant Grillid in Reykjavik, tot op heden gezien als het beste restaurant van de stad.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: