IJslandse topchef kookt op Folie Culinaire

30 mei 2016 |
IJslandse topchef kookt op Folie Culinaire<

Folie Culinaire, het internationale event voor de gastronomie, maakt weer een nieuwe chef bekend: Thrainn Freyr Vigfusson. Thrainn is de
voormalige chef van Lava restaurant, het restaurant van de Blue Lagoon, een weldadige oase in het rauwe IJsland.

IJslandse gastronomie
Hij is toonaangevend in zijn combinaties, met respect voor de tradities en grondstoffen die IJsland te bieden heeft. Hij was het die IJsland in 2010 naar de 7e plaats bij de Bocuse d’Or kookte. Nu, 'inbetween jobs', spendeert hij zijn tijd aan het verwezenlijken van zijn grote droom: een eigen zaak, de wereld rondtrekken om de IJslandse gastronomie te promoten en het onder zijn hoede nemen van het IJslandse culinaire team. Als winnaar van 2 gouden medailles in 2014 bij The World Culinary Cup, is hij een van IJslands toonaangevende chefs. Hij groeide op in het noorden, waar hij in de zaak van zijn vader besmet raakte met het gastronomievirus, dat hij nooit meer heeft losgelaten. Hij deed ervaring op in Frankrijk en Londen, maar werd het meest gevormd in restaurant Grillid in Reykjavik, tot op heden gezien als het beste restaurant van de stad.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: