IENS maakt top 10 van 2018 bekend

5 december 2017 | Roy Spijker

Restaurant De Librije wint ook dit jaar de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland en is uitgeroepen als winnaar van de IENS Top 2018. Op een verassende tweede plaats staat nieuwkomer Calva uit Nootdorp. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren dat ruim 160 duizend recensies. 

“De waardering van de gasten is onze belangrijkste drijfveer en dat maakt de tweede plek in de IENS Top bijzonder waardevol. In Restaurant Calva slaan we elke dag de handen ineen om een onvergetelijke belevenis te creëren met een avondvullend programma. Deze prijs motiveert ons enorm om onze gasten te blijven verrassen en hier volgend jaar weer te mogen staan”, aldus Tom Beckers, chef-kok en mede-eigenaar van Calva.

De IENS Top is een overzicht van best beoordeelde restaurants, vanuit de consument gewaardeerd. Wat onderscheidend is ten opzichte van andere lijsten, waarbij een professionele jury de uitslag vaak bepaald. Sinds de eerste IENS Top in 2001, zorgen de recensies van IENS gebruikers voor een gevarieerde lijst met verassende resultaten van de meest geliefde eetgelegenheden door het hele land. Twaalf van de honderd best beoordeelde restaurants kwamen vorig jaar nog niet in de lijst voor. Ook aan diversiteit qua keukens maakt de IENS Top een sprong vooruit. Nieuwe keukens die dit jaar in de IENS Top voorkomen zijn de Afghaanse, Australische, Oost-Europese, Surinaamse, Syrische en Vietnamese keuken.

Verschillende awards
Naast de landelijke Top 10 reikt IENS ook awards uit aan het best beoordeelde restaurant per provincie en aan het restaurant met het hoogste aantal recencies. Met ruim duizend recencies wint het Rotterdamse restaurant Rosso deze award voor het tweede jaar op rij. 

“Afgelopen jaren zijn recensies een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het uitkiezen van restaurants. We feliciteren alle winnaars van harte met deze publieksprijzen,” vertelt Almir Ambeskovic, algemeen directeur van IENS.

IENS Top 10: 
1. Restaurant De Librije, Zwolle
2. Calva, Nootdorp
3. MR. CHANG, Waalre
4. De Lindehof, Nuenen
5. De Oranjerie, Barneveld
6. ’t Molenhuys, Rijkevoort
7. Restaurant De Wachter, Alblasserdam
8. Restaurant Vanille, Eijsden
9. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
10. Hendrik van Maurick, Vught

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: