IENS maakt top 10 van 2018 bekend

5 december 2017 | Roy Spijker

Restaurant De Librije wint ook dit jaar de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland en is uitgeroepen als winnaar van de IENS Top 2018. Op een verassende tweede plaats staat nieuwkomer Calva uit Nootdorp. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren dat ruim 160 duizend recensies. 

“De waardering van de gasten is onze belangrijkste drijfveer en dat maakt de tweede plek in de IENS Top bijzonder waardevol. In Restaurant Calva slaan we elke dag de handen ineen om een onvergetelijke belevenis te creëren met een avondvullend programma. Deze prijs motiveert ons enorm om onze gasten te blijven verrassen en hier volgend jaar weer te mogen staan”, aldus Tom Beckers, chef-kok en mede-eigenaar van Calva.

De IENS Top is een overzicht van best beoordeelde restaurants, vanuit de consument gewaardeerd. Wat onderscheidend is ten opzichte van andere lijsten, waarbij een professionele jury de uitslag vaak bepaald. Sinds de eerste IENS Top in 2001, zorgen de recensies van IENS gebruikers voor een gevarieerde lijst met verassende resultaten van de meest geliefde eetgelegenheden door het hele land. Twaalf van de honderd best beoordeelde restaurants kwamen vorig jaar nog niet in de lijst voor. Ook aan diversiteit qua keukens maakt de IENS Top een sprong vooruit. Nieuwe keukens die dit jaar in de IENS Top voorkomen zijn de Afghaanse, Australische, Oost-Europese, Surinaamse, Syrische en Vietnamese keuken.

Verschillende awards
Naast de landelijke Top 10 reikt IENS ook awards uit aan het best beoordeelde restaurant per provincie en aan het restaurant met het hoogste aantal recencies. Met ruim duizend recencies wint het Rotterdamse restaurant Rosso deze award voor het tweede jaar op rij. 

“Afgelopen jaren zijn recensies een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het uitkiezen van restaurants. We feliciteren alle winnaars van harte met deze publieksprijzen,” vertelt Almir Ambeskovic, algemeen directeur van IENS.

IENS Top 10: 
1. Restaurant De Librije, Zwolle
2. Calva, Nootdorp
3. MR. CHANG, Waalre
4. De Lindehof, Nuenen
5. De Oranjerie, Barneveld
6. ’t Molenhuys, Rijkevoort
7. Restaurant De Wachter, Alblasserdam
8. Restaurant Vanille, Eijsden
9. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
10. Hendrik van Maurick, Vught

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: