IENS maakt top 10 van 2018 bekend

5 december 2017 | Roy Spijker

Restaurant De Librije wint ook dit jaar de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland en is uitgeroepen als winnaar van de IENS Top 2018. Op een verassende tweede plaats staat nieuwkomer Calva uit Nootdorp. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren dat ruim 160 duizend recensies. 

“De waardering van de gasten is onze belangrijkste drijfveer en dat maakt de tweede plek in de IENS Top bijzonder waardevol. In Restaurant Calva slaan we elke dag de handen ineen om een onvergetelijke belevenis te creëren met een avondvullend programma. Deze prijs motiveert ons enorm om onze gasten te blijven verrassen en hier volgend jaar weer te mogen staan”, aldus Tom Beckers, chef-kok en mede-eigenaar van Calva.

De IENS Top is een overzicht van best beoordeelde restaurants, vanuit de consument gewaardeerd. Wat onderscheidend is ten opzichte van andere lijsten, waarbij een professionele jury de uitslag vaak bepaald. Sinds de eerste IENS Top in 2001, zorgen de recensies van IENS gebruikers voor een gevarieerde lijst met verassende resultaten van de meest geliefde eetgelegenheden door het hele land. Twaalf van de honderd best beoordeelde restaurants kwamen vorig jaar nog niet in de lijst voor. Ook aan diversiteit qua keukens maakt de IENS Top een sprong vooruit. Nieuwe keukens die dit jaar in de IENS Top voorkomen zijn de Afghaanse, Australische, Oost-Europese, Surinaamse, Syrische en Vietnamese keuken.

Verschillende awards
Naast de landelijke Top 10 reikt IENS ook awards uit aan het best beoordeelde restaurant per provincie en aan het restaurant met het hoogste aantal recencies. Met ruim duizend recencies wint het Rotterdamse restaurant Rosso deze award voor het tweede jaar op rij. 

“Afgelopen jaren zijn recensies een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het uitkiezen van restaurants. We feliciteren alle winnaars van harte met deze publieksprijzen,” vertelt Almir Ambeskovic, algemeen directeur van IENS.

IENS Top 10: 
1. Restaurant De Librije, Zwolle
2. Calva, Nootdorp
3. MR. CHANG, Waalre
4. De Lindehof, Nuenen
5. De Oranjerie, Barneveld
6. ’t Molenhuys, Rijkevoort
7. Restaurant De Wachter, Alblasserdam
8. Restaurant Vanille, Eijsden
9. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
10. Hendrik van Maurick, Vught

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: