Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

15 februari 2019 | Thijs Jacobs

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De Hudson groep heeft het aansluitende hoekpand weten te bemachtigen en de afgelopen maanden flink verbouwd en doorgebroken naar het bestaande restaurant.

All American lunchgerechten

Zoals de naam al doet vermoeden, zullen hier genoeglijke lattes, americano’s en macchiato’s geschonken worden, die ter plekke of onderweg genuttigd kunnen worden, al dan niet met een Cinnamon muffin, hello Dollie bar of Red Velvet cake. Daarnaast is er een uitgebreide lunchkaart voor de snelle én relaxte lunchgast. Met gerechten als Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado, komt ook bij Hudson Coffee de all American experience goed tot zijn recht. Alle gerechten van de kaart worden tevens met liefde ingepakt als take away lunch. Hierbij mikt Hudson op young urban professionals die bij de direct omliggende bedrijven werken en een voorkeur hebben voor een quick en healthy lunch.

In een urban vibe genieten van Leids erfgoed

De urban lunch beleving vind je tevens terug in de inrichting van de lunchroom. Een riante barista counter en brick walls met decoratieve zakken Hudson Coffeebonen maken de sfeer compleet. Je vindt er veel groen, relaxte loungehoekjes en stoere Chesterfields. Eyecatcher van de zaak zijn de ronde art-deco ramen. Een plek aan de bar aan het raam biedt uitzicht op Leids erfgoed Molenmuseum de Valk.

Lammermarktgebied

Het gebied rond de Lammermarktgarage en de Nieuwe Beestenmarkt heeft een ware metamorfose ondergaan het afgelopen jaar. Met een gunstige ligging ten opzichte van Leidse attracties zoals de Lakenhal én de evenementen rondom Rembrand zal Hudson ongetwijfeld ook profiteren van de cultuurliefhebbende toerist.

Duurzame koffiebonen

Een wens van de Hudson groep was het voeren van een eigen coffeeroast. Hudson Coffee bereidt de koffies van haar eigen private label koffiebonen. De melange is na een zorgvuldige proef- en selectieperiode samengesteld uit de beste koffiebonen uit een specifieke regio. Bevlogen coffeeroasters zorgen voor een langzame branding, waarbij de aroma’s s optimaal vrijkomen en een karakteristieke smaakbeleving ontstaat. De koffie wordt duurzaam gebrand, waarbij gebruik gemaakt wordt van zonne-energie.  Biologisch koffieafval wordt gerecycled en met de warmte die vrijkomt bij het koffiebranden worden kantoren verwarmd.

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met die van een hippe club in New York. De keten telt tien Hudson restaurants in de randstad en een beachclub in Kijkduin.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: