Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

15 februari 2019 | Thijs Jacobs

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De Hudson groep heeft het aansluitende hoekpand weten te bemachtigen en de afgelopen maanden flink verbouwd en doorgebroken naar het bestaande restaurant.

All American lunchgerechten

Zoals de naam al doet vermoeden, zullen hier genoeglijke lattes, americano’s en macchiato’s geschonken worden, die ter plekke of onderweg genuttigd kunnen worden, al dan niet met een Cinnamon muffin, hello Dollie bar of Red Velvet cake. Daarnaast is er een uitgebreide lunchkaart voor de snelle én relaxte lunchgast. Met gerechten als Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado, komt ook bij Hudson Coffee de all American experience goed tot zijn recht. Alle gerechten van de kaart worden tevens met liefde ingepakt als take away lunch. Hierbij mikt Hudson op young urban professionals die bij de direct omliggende bedrijven werken en een voorkeur hebben voor een quick en healthy lunch.

In een urban vibe genieten van Leids erfgoed

De urban lunch beleving vind je tevens terug in de inrichting van de lunchroom. Een riante barista counter en brick walls met decoratieve zakken Hudson Coffeebonen maken de sfeer compleet. Je vindt er veel groen, relaxte loungehoekjes en stoere Chesterfields. Eyecatcher van de zaak zijn de ronde art-deco ramen. Een plek aan de bar aan het raam biedt uitzicht op Leids erfgoed Molenmuseum de Valk.

Lammermarktgebied

Het gebied rond de Lammermarktgarage en de Nieuwe Beestenmarkt heeft een ware metamorfose ondergaan het afgelopen jaar. Met een gunstige ligging ten opzichte van Leidse attracties zoals de Lakenhal én de evenementen rondom Rembrand zal Hudson ongetwijfeld ook profiteren van de cultuurliefhebbende toerist.

Duurzame koffiebonen

Een wens van de Hudson groep was het voeren van een eigen coffeeroast. Hudson Coffee bereidt de koffies van haar eigen private label koffiebonen. De melange is na een zorgvuldige proef- en selectieperiode samengesteld uit de beste koffiebonen uit een specifieke regio. Bevlogen coffeeroasters zorgen voor een langzame branding, waarbij de aroma’s s optimaal vrijkomen en een karakteristieke smaakbeleving ontstaat. De koffie wordt duurzaam gebrand, waarbij gebruik gemaakt wordt van zonne-energie.  Biologisch koffieafval wordt gerecycled en met de warmte die vrijkomt bij het koffiebranden worden kantoren verwarmd.

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met die van een hippe club in New York. De keten telt tien Hudson restaurants in de randstad en een beachclub in Kijkduin.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: