Horecavergunningen digitaal aanvragen

28 november 2013 |
Horecavergunningen digitaal aanvragen

Horecavergunningen voor Koningsdag in Amsterdam kunnen vanaf 21 november ook digitaal worden aangevraagd. De vergunningen voor evenementen en tapontheffingen voor Koningsdag kan
de ondernemer online aanvragen via het Ondernemingsdossier. Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Dit bespaart de Amsterdamse horecaondernemers tijd, geld en onnodige irritatie."

Tapontheffing
Amsterdamse horecaondernemers en de gemeente van de hoofdstad werken sinds september 2013 samen aan het Ondernemingsdossier. Tot en met 19 december kunnen horecaondernemers de tapontheffing voor Koningsdag 2014 aanvragen via dit dossier. Met dit nieuwe initiatief kunnen horecaondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Zij voeren eenmalig gegevens in en deze worden vervolgens hergebruikt voor verschillende overheden. De horecaondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang krijgen tot de gegevens, zoals toezichthouders of vergunningverleners.

Regelgeving en maatregelen
In het Ondernemingsdossier kan de horecaondernemer ook terecht voor relevante en inzichtelijke informatie over regelgeving en die vastleggen in zijn dossier. Moet een vergunning worden aangevraagd of een maatregel worden getroffen, dan wordt dat gesignaleerd. Het Ondernemingsdossier is een initiatief van KHN, VNO-NCW, MKB Nederland, de rijksoverheid en diverse andere partijen.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: