Horecaverbod voor raddraaiers

10 mei 2010 |
Horecaverbod voor raddraaiers<

In Amersfoort hebben zeventien notoire raddraaiers die zich sinds 1 december 2009 ernstig misdroegen in het uitgaansleven, een collectieve horecaontzegging opgelegd gekregen. Met deze maatregel hoopt de gemeente dat het uitgaan in Amersfoort voor iedereen gezellig en veilig blijft.

Het verbod
De duur van een horecaverbod varieert van een half jaar tot vijf jaar. Bij overtreding wordt het verbod verlengd. Om ervoor te zorgen dat horecaondernemers weten voor wie ze uit moeten kijken ontvangen ze via een afgesloten website informatie over mensen die een horecaontzegging hebben gekregen. Met deze maatregel worden de mensen die zich ernstig hebben misdragen geweerd uit alle aangesloten horecagelegenheden. Naast het opleggen van de ontzegging, wordt er tegen de verdachte ook proces-verbaal opgemaakt en buigt het openbaar ministerie zich over vervolging.

Knipoog
De gemeente Amersfoort probeert met het project ‘Café/Kroeg zonder…’ het uitgaansleven gezellig te houden. Meer dan 25 Amersfoortse horecaondernemers hebben zich al aangesloten bij het project. Met ludieke posters met kreten als 'Café zonder Karel', 'Kroeg zonder Koen' en 'Bar zonder Barbara' wordt met een knipoog gewezen op het horecaverbod. Op de posters zijn gezellige cafés te zien zónder de herrieschoppers. Deze posters moeten mensen laten beseffen dat uitgaan leuk is en moet blijven.


Nienke van Haastetren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: