Horecaprofessionals: 'kwaliteit onderwijs verslechterd'

10 april 2009 |
Horecaprofessionals: 'kwaliteit onderwijs verslechterd'<

Iets meer dan de helft (52 procent) van de werknemers en werkgevers in de Nederlandse horeca vindt het horeca-onderwijs in de afgelopen tien jaar verslechterd. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder 5000 leden van de internetpagina kokswereld.nl. De onderwijstrend van de laatste jaren, om het klassikale lesgeven in te ruilen voor het competentie gericht onderwijs, kan op weinig waardering rekenen. Een meerderheid van de deelnemers aan de enquête (54%) geeft de voorkeur aan klassikaal lesgeven bij de horeca opleidingen.

Bij het competentie gericht onderwijs kan de leerling zelf bepalen aan welke kennis, vaardigheid, motivatie, houding of persoonskenmerken deze wil werken. Hierdoor kan heel de klas ergens anders mee bezig zijn. Een veel gehoorde klacht uit het onderwijsveld is dat het competentie gericht onderwijs beter zou kunnen functioneren mits er meer gekwalificeerde docenten zouden zijn.

Uit de vragen over de carrière in de horeca blijkt verder dat 70 procent van de deelnemers tevreden is over de werktijden in de horeca. Dit ondanks het vooroordeel dat de werktijden het grootste nadeel van de horeca zijn. Daarentegen is slechts 38 procent van de ondervraagden tevreden over het inkomen. Men overweegt echter niet om de horeca op korte termijn te verlaten, slechts 13 procent kijkt uit naar een andere branche. Dit wordt mede onderschreven door het feit dat 85 procent voldoening haalt uit het werken in de horeca.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/horecaprofessionals-kwaliteit-onderwijs-verslechterd/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: