Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

29 mei 2018 | David Bakker

 

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – de strijd met elkaar aan: welk team is het parcours de baas en weet de emmer bij de finish het snelst met water te vullen? De ploeg die de snelste tijd neerzet met de volste emmer, gaat naar huis met het felbegeerde gouden dienblad. “Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder supporters. Van jong tot oud: iedereen is hartstikke welkom om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Laura Zwaan van Little Monkey Events die samen met Café van Zanten de Kelnerrace organiseert. Na afloop kunnen de Usian Bolt’s, Dafne Schippers’ en supporters terecht bij de foodtrucks bij Café van Zanten. En de in Rotterdam alom bekende zanger Hans, die zorgt voor een gezellig sfeertje.

Volle emmer

Hoe werkt dat dan, zo’n Kelnerrace? Ieder team bestaat uit vijf personen: Eentje tapt water en de rest rent met een dienblad vol goedgevulde (plastic) glazen over het parcours. Die glazen moeten natuurlijk zo vol mogelijk blijven om uiteindelijk de grote emmer aan het einde van het parcours te vullen. De twintig groepen mogen allemaal twee keer meedoen. De twee kelnerteams die na deze rondes de snelste tijd hebben neergezet, nemen het nog één keer tegen elkaar op in de finale. “De winnaar krijgt een gegraveerd gouden dienblad en de verliezer een zilveren exemplaar.”

Wat is de planning?

De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Deelnemers van onder meer Bokaal, Ter Marsch & Co, HUGH Rotterdam en De Beren Rotterdam Centrum worden welkom geheten met een drankje, zodat de kroegtijgers van 15.00 tot 17.00 uur fris en fruitig aan de bak kunnen om de titel binnen te slepen. Na afloop kunnen de (niet-)rennende kelners en aanmoedigers zich te goed doen aan het lekkers van de speciaal geïnstalleerde foodtrucks. Zanger Hans zorgt ervoor dat na afloop van de race het feestje niet eindigt, maar nóg een keer goed begint.  

Over Café van Zanten

Sinds de opening van Café Van Zanten heeft de Rotterdamse Meent op gastronomisch vlak veel aan populariteit gewonnen. De uitstekende bediening en de sfeervolle inrichting helpen je op ieder moment van de dag te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Het terras is ’s zomers de beste spot om neer te dalen, zonaanbidders genieten hier namelijk van het meeste aantal zonuren van Rotterdam. Schuif aan voor een lekkere borrel of gezellig diner: Bij Van Zanten worden uiteenlopende, kleine gerechten geserveerd, mét mooie wijnen. Een unieke combinatie voor wijnliefhebbers, in het hartje van Rotterdam.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: