Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

29 mei 2018 | David Bakker

 

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – de strijd met elkaar aan: welk team is het parcours de baas en weet de emmer bij de finish het snelst met water te vullen? De ploeg die de snelste tijd neerzet met de volste emmer, gaat naar huis met het felbegeerde gouden dienblad. “Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder supporters. Van jong tot oud: iedereen is hartstikke welkom om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Laura Zwaan van Little Monkey Events die samen met Café van Zanten de Kelnerrace organiseert. Na afloop kunnen de Usian Bolt’s, Dafne Schippers’ en supporters terecht bij de foodtrucks bij Café van Zanten. En de in Rotterdam alom bekende zanger Hans, die zorgt voor een gezellig sfeertje.

Volle emmer

Hoe werkt dat dan, zo’n Kelnerrace? Ieder team bestaat uit vijf personen: Eentje tapt water en de rest rent met een dienblad vol goedgevulde (plastic) glazen over het parcours. Die glazen moeten natuurlijk zo vol mogelijk blijven om uiteindelijk de grote emmer aan het einde van het parcours te vullen. De twintig groepen mogen allemaal twee keer meedoen. De twee kelnerteams die na deze rondes de snelste tijd hebben neergezet, nemen het nog één keer tegen elkaar op in de finale. “De winnaar krijgt een gegraveerd gouden dienblad en de verliezer een zilveren exemplaar.”

Wat is de planning?

De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Deelnemers van onder meer Bokaal, Ter Marsch & Co, HUGH Rotterdam en De Beren Rotterdam Centrum worden welkom geheten met een drankje, zodat de kroegtijgers van 15.00 tot 17.00 uur fris en fruitig aan de bak kunnen om de titel binnen te slepen. Na afloop kunnen de (niet-)rennende kelners en aanmoedigers zich te goed doen aan het lekkers van de speciaal geïnstalleerde foodtrucks. Zanger Hans zorgt ervoor dat na afloop van de race het feestje niet eindigt, maar nóg een keer goed begint.  

Over Café van Zanten

Sinds de opening van Café Van Zanten heeft de Rotterdamse Meent op gastronomisch vlak veel aan populariteit gewonnen. De uitstekende bediening en de sfeervolle inrichting helpen je op ieder moment van de dag te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Het terras is ’s zomers de beste spot om neer te dalen, zonaanbidders genieten hier namelijk van het meeste aantal zonuren van Rotterdam. Schuif aan voor een lekkere borrel of gezellig diner: Bij Van Zanten worden uiteenlopende, kleine gerechten geserveerd, mét mooie wijnen. Een unieke combinatie voor wijnliefhebbers, in het hartje van Rotterdam.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Euro-Toques Young Chef Award 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam. De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De Young...

Internationaal Interview Patisserie
Interview Pierre Hermé: de keizer van de macaron

Patissier Pierre Hermé heeft macaronwinkels over de hele wereld. Van Japan tot Amerika en van Thailand tot Marokko. En dat is dan nog maar een fractie van alle landen waar Hermé gevestigd is. Afgelopen jaar opende hij een dessertbar en winkel in samenwerking met het beautymerk L’...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: