Horecaformule De Beren verrast personeel Amphia Ziekenhuis Breda

5 november 2020 | redactie

Het is niet onopgemerkt gebleven dat het zorgpersoneel in Nederland de handen extra uit de mouwen steekt sinds de uitbraak van het coronavirus. Om de harde werkers die ons land gezond houden een hart onder de riem te steken, verraste horecaformule De Beren medewerkers van het Amphia Ziekenhuis gisteren met gratis gerechten.

De Beren foodtruck

Waar De Beren al veel actie heeft ondernomen om consumenten tegemoet te komen, doet de succesvolle horecaformule nu ook een extra stapje om zorgpersoneel in het culinaire zonnetje te zetten in tijden van corona. "Ons personeel is niet gewend om lang stil te zitten en mist hetgeen waar De Beren voor staat: gasten verwelkomen en verblijden met De Beren gerechten. Nu onze restaurants gesloten zijn, zitten onze medewerkers niet bij de pakken neer en bedenken ze verschillende initiatieven. Zo kwamen ze zelf met het idee om ziekenhuispersoneel in het zonnetje te zetten met een gratis personeelsmaaltijd vanuit onze foodtruck. Het gaat om dé helden van dit moment, dus een paar Heldensokken mochten natuurlijk niet aan deze actie ontbreken", vertelt Melvin van der Wielen, directeur De Beren. 

Hartverwarmend initiatief

De Beren foodtruck reed speciaal vanuit Rotterdam naar Breda om álle 1500 medewerkers van het Amphia Ziekenhuis te verrassen met de lekkerste gerechten uit de foodtruck. Het uitdelen van de gerechten gebeurde in shifts en uiteraard volledig coronaproof. Daarnaast ontvingen alle medewerkers de bekende Heldensokken van De Beren, die zij met trots kunnen dragen. "Het is erg mooi dat we door een organisatie uit een branche die het zelf moeilijk heeft, worden gesteund in tijden als deze. Het was niet alleen een moment van waardering, maar ook van ontspanning", vertelt één van de medewerkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Wet- en regelgeving
Cao horeca verlengd tot eind 2021

FNV Horeca, CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn overeengekomen de huidige cao in de horeca met een jaar te verlengen onder gelijke voorwaarden. De drie partijen zijn het er over eens dat d ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: