Horecaformule De Beren verrast personeel Amphia Ziekenhuis Breda

5 november 2020 | redactie

Het is niet onopgemerkt gebleven dat het zorgpersoneel in Nederland de handen extra uit de mouwen steekt sinds de uitbraak van het coronavirus. Om de harde werkers die ons land gezond houden een hart onder de riem te steken, verraste horecaformule De Beren medewerkers van het Amphia Ziekenhuis gisteren met gratis gerechten.

De Beren foodtruck

Waar De Beren al veel actie heeft ondernomen om consumenten tegemoet te komen, doet de succesvolle horecaformule nu ook een extra stapje om zorgpersoneel in het culinaire zonnetje te zetten in tijden van corona. "Ons personeel is niet gewend om lang stil te zitten en mist hetgeen waar De Beren voor staat: gasten verwelkomen en verblijden met De Beren gerechten. Nu onze restaurants gesloten zijn, zitten onze medewerkers niet bij de pakken neer en bedenken ze verschillende initiatieven. Zo kwamen ze zelf met het idee om ziekenhuispersoneel in het zonnetje te zetten met een gratis personeelsmaaltijd vanuit onze foodtruck. Het gaat om dé helden van dit moment, dus een paar Heldensokken mochten natuurlijk niet aan deze actie ontbreken", vertelt Melvin van der Wielen, directeur De Beren. 

Hartverwarmend initiatief

De Beren foodtruck reed speciaal vanuit Rotterdam naar Breda om álle 1500 medewerkers van het Amphia Ziekenhuis te verrassen met de lekkerste gerechten uit de foodtruck. Het uitdelen van de gerechten gebeurde in shifts en uiteraard volledig coronaproof. Daarnaast ontvingen alle medewerkers de bekende Heldensokken van De Beren, die zij met trots kunnen dragen. "Het is erg mooi dat we door een organisatie uit een branche die het zelf moeilijk heeft, worden gesteund in tijden als deze. Het was niet alleen een moment van waardering, maar ook van ontspanning", vertelt één van de medewerkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: