Horeca Rotterdam is blij met anti-terreurmaatregelen

30 augustus 2017 | Roy Spijker

De Horeca in Rotterdam is blij met de maatregelen die de gemeente heeft genomen om terassen in de stad te beveiligen tegen een terroristische aanslag. Woensdagochtend maakte burgemeeste Aboutaleb bekend dat dat er op de Witte de Withstraat, de Meent en de Coolsingel fysieke maatregelen genomen worden om er voor te zorgen dat terroristen niet op een terras kunnen inrijden.

Tegen Metro zegt horecaonderneemster en voorzitter van KHN Rotterdam dat ze blij is met het snelle optreden van de gemeente. "Het gekke is dat ik er met mijn partner onlangs nog over heb gesproken. Wij zijn vanaf de Hartmansstraat de eerste zaak, dus extra kwetsbaar. En zeker na wat er in Barcelona is gebeurd realiseer je wel hoe kwetsbaar het is. Dit is wel lekker Rotterdams, meteen doorpakken en maatregelen nemen", aldus Wilffraat in Metro

In de voorgestelde maatregelen van Aboutaleb gaat het om bloembakken, paaltjes en hekjes. Tegen Metro zegt Wulffraat dat naast de extra veiligheid, de straat er ook fleurig van wordt.

Metro vroeg ook aan Cornel Wink van Café De Zondebok & 't Zwarte Schaap wat hij van de maatregelen vind. Hij geeft aan gemengde gevoelens te hebben met de maatregelen. "Als het netjes is, dan is het prima. Niemand kan echt moeite hebben met het plaatsen van fraaie bloembakken. Toch ben ik er geen voorstander van om de straat om te bouwen tot vesting. Het open karakter moet wel behouden blijven. je kunt simpelweg niet alles beveiligen," aldus Wink tegen Metro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: