Horeca Rotterdam is blij met anti-terreurmaatregelen

30 augustus 2017 | Roy Spijker

De Horeca in Rotterdam is blij met de maatregelen die de gemeente heeft genomen om terassen in de stad te beveiligen tegen een terroristische aanslag. Woensdagochtend maakte burgemeeste Aboutaleb bekend dat dat er op de Witte de Withstraat, de Meent en de Coolsingel fysieke maatregelen genomen worden om er voor te zorgen dat terroristen niet op een terras kunnen inrijden.

Tegen Metro zegt horecaonderneemster en voorzitter van KHN Rotterdam dat ze blij is met het snelle optreden van de gemeente. "Het gekke is dat ik er met mijn partner onlangs nog over heb gesproken. Wij zijn vanaf de Hartmansstraat de eerste zaak, dus extra kwetsbaar. En zeker na wat er in Barcelona is gebeurd realiseer je wel hoe kwetsbaar het is. Dit is wel lekker Rotterdams, meteen doorpakken en maatregelen nemen", aldus Wilffraat in Metro

In de voorgestelde maatregelen van Aboutaleb gaat het om bloembakken, paaltjes en hekjes. Tegen Metro zegt Wulffraat dat naast de extra veiligheid, de straat er ook fleurig van wordt.

Metro vroeg ook aan Cornel Wink van Café De Zondebok & 't Zwarte Schaap wat hij van de maatregelen vind. Hij geeft aan gemengde gevoelens te hebben met de maatregelen. "Als het netjes is, dan is het prima. Niemand kan echt moeite hebben met het plaatsen van fraaie bloembakken. Toch ben ik er geen voorstander van om de straat om te bouwen tot vesting. Het open karakter moet wel behouden blijven. je kunt simpelweg niet alles beveiligen," aldus Wink tegen Metro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: