Horeca Academie start met koksopleiding in het Engels

2 november 2018 | Thijs Jacobs

Om te zorgen dat er nóg meer goed opgeleide koks in Nederland zijn, start de Horeca Academie in 2019 met een Engelstalige brancheopleiding Basiskok. De aanleiding hiervan is de vraag naar vakbekwame koks vanuit de branche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nederlands sprekende mensen. 

‘We starten het liefst vandaag al met een nieuwe groep. Nu is de tijd gekomen, om eindelijk dat gat eens te dichten. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien hoe veel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers en hoe veel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok.’ Zegt de directeur van de Horeca Academie Antoine Defesche.

Branchediploma

De Horeca Academie heeft twee jaar geleden al het branchediploma Basiskok niveau 2 ontwikkeld. Deze opleiding bieden ze naast de erkende mbo BBL opleidingen. Het enige verschil tussen een brancheopleiding van de Horeca Academie en een erkende mbo BBL opleiding zijn de verplichte vakken, Nederlands, Engels en rekenen. In wezen is de opleiding qua vaktechniek en beroepsvaardigheden exact hetzelfde.

Deze brancheopleiding heeft de Horeca Academie in het leven geroepen om bepaalde ‘probleemgevallen’ te tackelen. Studenten die omgeschoold willen worden als kok, maar geen zin hebben in de reguliere vakken Engels, Nederlands en rekenen, kiezen vaak voor de brancheopleiding. Ook studenten die wel Nederlands spreken, maar niet op het juiste niveau om te mogen starten met een reguliere mbo niveau 2 opleiding, kunnen door deze brancheopleiding toch worden opgeleid als kok.

In 2019 van start

In 2019 gaat de eerste groep Engelstalige studenten starten met hun koksopleiding. De studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast als leerling kok in een leerbedrijf. De Horeca Academie weet zeker dat ook leerbedrijven zich beschikbaar gaan stellen om Engelstalige studenten op te leiden. Zal dit het einde betekenen van het kokstekort in de horeca?

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. De Horeca Academie specialiseert zich in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en past daarop het onderwijs aan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: