Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aankomst op vakantie van een lokale delicatesse te genieten, zeven van de tien mensen (69%) zelfs binnen twee uur van aankomst. Booking.com heeft een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je, volgens miljoenen Booking.com reizigers, het beste jouw favoriete delicatessen kunt proberen.

Napels

Pizzaliefhebbers moeten naar Napels in Italië gaan. Volgens de reviews van Booking.com reizigers, is dit de beste bestemming voor de perfecte pizza. Napels heeft niet alleen de beste pizza’s maar staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende archeologische rijkdommen. Vergeet niet om tijdens het verkennen van Napels de iconische Napolitaanse pizza met tomaten en mozzarella te proeven, overheerlijk!

Los Abrigos


Voor sensationele fruits du mer moet je naar Los Abrigos, het Spaanse Canarische Eiland op de zuidkust van Tenerife. Het zonovergoten kustdorp is overspoeld met kleurrijke vissersboten en de charmante haven is de perfecte plek om van lokale schaaldieren te genieten.

Thailand


Probeer de heerlijke dim sum in Trang, Thailand. Deze rustige plek biedt afgelegen stranden en sublieme turquoise wateren aan de verre zuidelijke kust van Thailand. Ontdek, voordat je een dagje gaat ontspannen op het witte zand of watervallen en verborgen grotten gaat ontdekken, de lokale traditie van dim sum als ontbijt, naast een echte Thaise koffie.

Tokio


Tokio is verkozen als beste bestemming voor zowel sushi als ramen. Dit is natuurlijk geen verrassing gezien de meest bijzondere eetgelegenheden ter wereld zich hier ook vestigen. De stad heeft het grootste aantal aan Michelinster restaurants ter wereld. Naast deze populaire specialiteiten en gerechten is er zoveel te zien en te doen in deze neon-lichtgevende, levendige stad.

 

Hoe maak je de beste foodfoto’s?

Naast de euforie die je haalt uit het proeven van nieuwe gerechten, kunnen reizigers ook genieten van het maken van foto’s van hun eten om dit vervolgens te delen met anderen. Dit is een groeiende trend en wat is nou een beter moment om het beste kiekje te maken dan tijdens de combinatie van eten en reizen?

De nationaliteiten die de meeste foto's schieten en posten zijn, volgens de Booking.com reviews, de Engelsen, gevolgd door de Amerikanen en de Italianen.

Tips voor het maken van foto’s die eruitzien om op te eten:

Maak goed gebruik van het licht. Natuurlijk licht is het beste licht om je gerecht vast te leggen. Om het natuurlijk licht optimaal te gebruiken, kies een tafeltje bij een raam of op het terras Denk aan de compositie en vorm – maak het eten op als een kunstwerk en maak meerdere foto’s uit verschillende hoeken

Houd het frame schoon, strak en focus op de details het gerecht

Maak geen overmatig gebruik van filters, laat de schoonheid van het eten voor zichzelf spreken

Leg ook mensen vast op de foto die met het eten bezig zijn

Het allerbelangrijkst, neem de foto snel, zodat je kunt genieten van de heerlijke creatie!

 

Delicatesse

Beste bestemming

Pizza

Napels, Italie

Zeevruchten

Los Abrigos, Spanje

Dim sum

Trang, Thailand

Sushi

Tokyo, Japan

Ramen

Tokyo, Japan

Paella

Valencia, Spanje

Fish & Chips

Whitby, Verenigd Koninkrijk

High tea

Haputale, Sri Lanka

Chocolade

Hershey, VS

Wafels

Brussel, België

Kaas

Tillamook, VS

Gourmetten

Paris, Frankrijk

Vegetarische keuken

London, Verenigd Koninkrijk

Wijn

Lodi, VS

Bier

Tychy, Polen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: