Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aankomst op vakantie van een lokale delicatesse te genieten, zeven van de tien mensen (69%) zelfs binnen twee uur van aankomst. Booking.com heeft een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je, volgens miljoenen Booking.com reizigers, het beste jouw favoriete delicatessen kunt proberen.

Napels

Pizzaliefhebbers moeten naar Napels in Italië gaan. Volgens de reviews van Booking.com reizigers, is dit de beste bestemming voor de perfecte pizza. Napels heeft niet alleen de beste pizza’s maar staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende archeologische rijkdommen. Vergeet niet om tijdens het verkennen van Napels de iconische Napolitaanse pizza met tomaten en mozzarella te proeven, overheerlijk!

Los Abrigos


Voor sensationele fruits du mer moet je naar Los Abrigos, het Spaanse Canarische Eiland op de zuidkust van Tenerife. Het zonovergoten kustdorp is overspoeld met kleurrijke vissersboten en de charmante haven is de perfecte plek om van lokale schaaldieren te genieten.

Thailand


Probeer de heerlijke dim sum in Trang, Thailand. Deze rustige plek biedt afgelegen stranden en sublieme turquoise wateren aan de verre zuidelijke kust van Thailand. Ontdek, voordat je een dagje gaat ontspannen op het witte zand of watervallen en verborgen grotten gaat ontdekken, de lokale traditie van dim sum als ontbijt, naast een echte Thaise koffie.

Tokio


Tokio is verkozen als beste bestemming voor zowel sushi als ramen. Dit is natuurlijk geen verrassing gezien de meest bijzondere eetgelegenheden ter wereld zich hier ook vestigen. De stad heeft het grootste aantal aan Michelinster restaurants ter wereld. Naast deze populaire specialiteiten en gerechten is er zoveel te zien en te doen in deze neon-lichtgevende, levendige stad.

 

Hoe maak je de beste foodfoto’s?

Naast de euforie die je haalt uit het proeven van nieuwe gerechten, kunnen reizigers ook genieten van het maken van foto’s van hun eten om dit vervolgens te delen met anderen. Dit is een groeiende trend en wat is nou een beter moment om het beste kiekje te maken dan tijdens de combinatie van eten en reizen?

De nationaliteiten die de meeste foto's schieten en posten zijn, volgens de Booking.com reviews, de Engelsen, gevolgd door de Amerikanen en de Italianen.

Tips voor het maken van foto’s die eruitzien om op te eten:

Maak goed gebruik van het licht. Natuurlijk licht is het beste licht om je gerecht vast te leggen. Om het natuurlijk licht optimaal te gebruiken, kies een tafeltje bij een raam of op het terras Denk aan de compositie en vorm – maak het eten op als een kunstwerk en maak meerdere foto’s uit verschillende hoeken

Houd het frame schoon, strak en focus op de details het gerecht

Maak geen overmatig gebruik van filters, laat de schoonheid van het eten voor zichzelf spreken

Leg ook mensen vast op de foto die met het eten bezig zijn

Het allerbelangrijkst, neem de foto snel, zodat je kunt genieten van de heerlijke creatie!

 

Delicatesse

Beste bestemming

Pizza

Napels, Italie

Zeevruchten

Los Abrigos, Spanje

Dim sum

Trang, Thailand

Sushi

Tokyo, Japan

Ramen

Tokyo, Japan

Paella

Valencia, Spanje

Fish & Chips

Whitby, Verenigd Koninkrijk

High tea

Haputale, Sri Lanka

Chocolade

Hershey, VS

Wafels

Brussel, België

Kaas

Tillamook, VS

Gourmetten

Paris, Frankrijk

Vegetarische keuken

London, Verenigd Koninkrijk

Wijn

Lodi, VS

Bier

Tychy, Polen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: