Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aankomst op vakantie van een lokale delicatesse te genieten, zeven van de tien mensen (69%) zelfs binnen twee uur van aankomst. Booking.com heeft een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je, volgens miljoenen Booking.com reizigers, het beste jouw favoriete delicatessen kunt proberen.

Napels

Pizzaliefhebbers moeten naar Napels in Italië gaan. Volgens de reviews van Booking.com reizigers, is dit de beste bestemming voor de perfecte pizza. Napels heeft niet alleen de beste pizza’s maar staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende archeologische rijkdommen. Vergeet niet om tijdens het verkennen van Napels de iconische Napolitaanse pizza met tomaten en mozzarella te proeven, overheerlijk!

Los Abrigos


Voor sensationele fruits du mer moet je naar Los Abrigos, het Spaanse Canarische Eiland op de zuidkust van Tenerife. Het zonovergoten kustdorp is overspoeld met kleurrijke vissersboten en de charmante haven is de perfecte plek om van lokale schaaldieren te genieten.

Thailand


Probeer de heerlijke dim sum in Trang, Thailand. Deze rustige plek biedt afgelegen stranden en sublieme turquoise wateren aan de verre zuidelijke kust van Thailand. Ontdek, voordat je een dagje gaat ontspannen op het witte zand of watervallen en verborgen grotten gaat ontdekken, de lokale traditie van dim sum als ontbijt, naast een echte Thaise koffie.

Tokio


Tokio is verkozen als beste bestemming voor zowel sushi als ramen. Dit is natuurlijk geen verrassing gezien de meest bijzondere eetgelegenheden ter wereld zich hier ook vestigen. De stad heeft het grootste aantal aan Michelinster restaurants ter wereld. Naast deze populaire specialiteiten en gerechten is er zoveel te zien en te doen in deze neon-lichtgevende, levendige stad.

 

Hoe maak je de beste foodfoto’s?

Naast de euforie die je haalt uit het proeven van nieuwe gerechten, kunnen reizigers ook genieten van het maken van foto’s van hun eten om dit vervolgens te delen met anderen. Dit is een groeiende trend en wat is nou een beter moment om het beste kiekje te maken dan tijdens de combinatie van eten en reizen?

De nationaliteiten die de meeste foto's schieten en posten zijn, volgens de Booking.com reviews, de Engelsen, gevolgd door de Amerikanen en de Italianen.

Tips voor het maken van foto’s die eruitzien om op te eten:

Maak goed gebruik van het licht. Natuurlijk licht is het beste licht om je gerecht vast te leggen. Om het natuurlijk licht optimaal te gebruiken, kies een tafeltje bij een raam of op het terras Denk aan de compositie en vorm – maak het eten op als een kunstwerk en maak meerdere foto’s uit verschillende hoeken

Houd het frame schoon, strak en focus op de details het gerecht

Maak geen overmatig gebruik van filters, laat de schoonheid van het eten voor zichzelf spreken

Leg ook mensen vast op de foto die met het eten bezig zijn

Het allerbelangrijkst, neem de foto snel, zodat je kunt genieten van de heerlijke creatie!

 

Delicatesse

Beste bestemming

Pizza

Napels, Italie

Zeevruchten

Los Abrigos, Spanje

Dim sum

Trang, Thailand

Sushi

Tokyo, Japan

Ramen

Tokyo, Japan

Paella

Valencia, Spanje

Fish & Chips

Whitby, Verenigd Koninkrijk

High tea

Haputale, Sri Lanka

Chocolade

Hershey, VS

Wafels

Brussel, België

Kaas

Tillamook, VS

Gourmetten

Paris, Frankrijk

Vegetarische keuken

London, Verenigd Koninkrijk

Wijn

Lodi, VS

Bier

Tychy, Polen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: