Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aankomst op vakantie van een lokale delicatesse te genieten, zeven van de tien mensen (69%) zelfs binnen twee uur van aankomst. Booking.com heeft een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je, volgens miljoenen Booking.com reizigers, het beste jouw favoriete delicatessen kunt proberen.

Napels

Pizzaliefhebbers moeten naar Napels in Italië gaan. Volgens de reviews van Booking.com reizigers, is dit de beste bestemming voor de perfecte pizza. Napels heeft niet alleen de beste pizza’s maar staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende archeologische rijkdommen. Vergeet niet om tijdens het verkennen van Napels de iconische Napolitaanse pizza met tomaten en mozzarella te proeven, overheerlijk!

Los Abrigos


Voor sensationele fruits du mer moet je naar Los Abrigos, het Spaanse Canarische Eiland op de zuidkust van Tenerife. Het zonovergoten kustdorp is overspoeld met kleurrijke vissersboten en de charmante haven is de perfecte plek om van lokale schaaldieren te genieten.

Thailand


Probeer de heerlijke dim sum in Trang, Thailand. Deze rustige plek biedt afgelegen stranden en sublieme turquoise wateren aan de verre zuidelijke kust van Thailand. Ontdek, voordat je een dagje gaat ontspannen op het witte zand of watervallen en verborgen grotten gaat ontdekken, de lokale traditie van dim sum als ontbijt, naast een echte Thaise koffie.

Tokio


Tokio is verkozen als beste bestemming voor zowel sushi als ramen. Dit is natuurlijk geen verrassing gezien de meest bijzondere eetgelegenheden ter wereld zich hier ook vestigen. De stad heeft het grootste aantal aan Michelinster restaurants ter wereld. Naast deze populaire specialiteiten en gerechten is er zoveel te zien en te doen in deze neon-lichtgevende, levendige stad.

 

Hoe maak je de beste foodfoto’s?

Naast de euforie die je haalt uit het proeven van nieuwe gerechten, kunnen reizigers ook genieten van het maken van foto’s van hun eten om dit vervolgens te delen met anderen. Dit is een groeiende trend en wat is nou een beter moment om het beste kiekje te maken dan tijdens de combinatie van eten en reizen?

De nationaliteiten die de meeste foto's schieten en posten zijn, volgens de Booking.com reviews, de Engelsen, gevolgd door de Amerikanen en de Italianen.

Tips voor het maken van foto’s die eruitzien om op te eten:

Maak goed gebruik van het licht. Natuurlijk licht is het beste licht om je gerecht vast te leggen. Om het natuurlijk licht optimaal te gebruiken, kies een tafeltje bij een raam of op het terras Denk aan de compositie en vorm – maak het eten op als een kunstwerk en maak meerdere foto’s uit verschillende hoeken

Houd het frame schoon, strak en focus op de details het gerecht

Maak geen overmatig gebruik van filters, laat de schoonheid van het eten voor zichzelf spreken

Leg ook mensen vast op de foto die met het eten bezig zijn

Het allerbelangrijkst, neem de foto snel, zodat je kunt genieten van de heerlijke creatie!

 

Delicatesse

Beste bestemming

Pizza

Napels, Italie

Zeevruchten

Los Abrigos, Spanje

Dim sum

Trang, Thailand

Sushi

Tokyo, Japan

Ramen

Tokyo, Japan

Paella

Valencia, Spanje

Fish & Chips

Whitby, Verenigd Koninkrijk

High tea

Haputale, Sri Lanka

Chocolade

Hershey, VS

Wafels

Brussel, België

Kaas

Tillamook, VS

Gourmetten

Paris, Frankrijk

Vegetarische keuken

London, Verenigd Koninkrijk

Wijn

Lodi, VS

Bier

Tychy, Polen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: