Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aankomst op vakantie van een lokale delicatesse te genieten, zeven van de tien mensen (69%) zelfs binnen twee uur van aankomst. Booking.com heeft een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je, volgens miljoenen Booking.com reizigers, het beste jouw favoriete delicatessen kunt proberen.

Napels

Pizzaliefhebbers moeten naar Napels in Italië gaan. Volgens de reviews van Booking.com reizigers, is dit de beste bestemming voor de perfecte pizza. Napels heeft niet alleen de beste pizza’s maar staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende archeologische rijkdommen. Vergeet niet om tijdens het verkennen van Napels de iconische Napolitaanse pizza met tomaten en mozzarella te proeven, overheerlijk!

Los Abrigos


Voor sensationele fruits du mer moet je naar Los Abrigos, het Spaanse Canarische Eiland op de zuidkust van Tenerife. Het zonovergoten kustdorp is overspoeld met kleurrijke vissersboten en de charmante haven is de perfecte plek om van lokale schaaldieren te genieten.

Thailand


Probeer de heerlijke dim sum in Trang, Thailand. Deze rustige plek biedt afgelegen stranden en sublieme turquoise wateren aan de verre zuidelijke kust van Thailand. Ontdek, voordat je een dagje gaat ontspannen op het witte zand of watervallen en verborgen grotten gaat ontdekken, de lokale traditie van dim sum als ontbijt, naast een echte Thaise koffie.

Tokio


Tokio is verkozen als beste bestemming voor zowel sushi als ramen. Dit is natuurlijk geen verrassing gezien de meest bijzondere eetgelegenheden ter wereld zich hier ook vestigen. De stad heeft het grootste aantal aan Michelinster restaurants ter wereld. Naast deze populaire specialiteiten en gerechten is er zoveel te zien en te doen in deze neon-lichtgevende, levendige stad.

 

Hoe maak je de beste foodfoto’s?

Naast de euforie die je haalt uit het proeven van nieuwe gerechten, kunnen reizigers ook genieten van het maken van foto’s van hun eten om dit vervolgens te delen met anderen. Dit is een groeiende trend en wat is nou een beter moment om het beste kiekje te maken dan tijdens de combinatie van eten en reizen?

De nationaliteiten die de meeste foto's schieten en posten zijn, volgens de Booking.com reviews, de Engelsen, gevolgd door de Amerikanen en de Italianen.

Tips voor het maken van foto’s die eruitzien om op te eten:

Maak goed gebruik van het licht. Natuurlijk licht is het beste licht om je gerecht vast te leggen. Om het natuurlijk licht optimaal te gebruiken, kies een tafeltje bij een raam of op het terras Denk aan de compositie en vorm – maak het eten op als een kunstwerk en maak meerdere foto’s uit verschillende hoeken

Houd het frame schoon, strak en focus op de details het gerecht

Maak geen overmatig gebruik van filters, laat de schoonheid van het eten voor zichzelf spreken

Leg ook mensen vast op de foto die met het eten bezig zijn

Het allerbelangrijkst, neem de foto snel, zodat je kunt genieten van de heerlijke creatie!

 

Delicatesse

Beste bestemming

Pizza

Napels, Italie

Zeevruchten

Los Abrigos, Spanje

Dim sum

Trang, Thailand

Sushi

Tokyo, Japan

Ramen

Tokyo, Japan

Paella

Valencia, Spanje

Fish & Chips

Whitby, Verenigd Koninkrijk

High tea

Haputale, Sri Lanka

Chocolade

Hershey, VS

Wafels

Brussel, België

Kaas

Tillamook, VS

Gourmetten

Paris, Frankrijk

Vegetarische keuken

London, Verenigd Koninkrijk

Wijn

Lodi, VS

Bier

Tychy, Polen

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: